Σάββατο 24 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Χαϊδεύουν το ΠΑΣΟΚ

Πάνω του έχει πάρει ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ το αβαντάρισμα της κυβέρνησης, καθώς δεν περνάει μέρα που κορυφαία του στελέχη να μην αναπαράγουν τεχνητά διλήμματα, τα οποία καλλιεργούν το έδαφος για τη νομιμοποίηση στις λαϊκές συνειδήσεις της αντιλαϊκής επίθεσης την οποία μέρα με τη μέρα ξεδιπλώνει το ΠΑΣΟΚ. Ο βουλευτής του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης μιλώντας τις προάλλες στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, επισήμανε: «Το μεγάλο πρόβλημα της κυβέρνησης είναι το δίλημμα από τη μια να τηρήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, με τις οποίες κέρδισε τις εκλογές, και από την άλλη να διαχειριστεί το πακέτο των πιέσεων που δέχεται από την Κομισιόν, με την οικονομία μας ήδη σε επιτήρηση».

Τι λέει επί της ουσίας ο κ. Παπαδημούλης; Οτι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για φιλολαϊκά μέτρα και ότι θέλει να τα υλοποιήσει, αλλά δεν την αφήνει να αγιάσει ο «μπαμπούλας» της Κομισιόν. Αθώα του αίματος λοιπόν η κυβέρνηση, η οποία, σύμφωνα με το ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, θα μπορεί στο εξής να επικαλείται άφοβα την ΕΕ για να εφαρμόσει χωρίς γκρίνια και αντιστάσεις την πολιτική του. Σαν να μην είναι το ΠΑΣΟΚ αυτό που μαζί με τη ΝΔ και τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου στηρίζουν την ΕΕ και συνδιαμορφώνουν τη στρατηγική της.

Στη συνέχεια ο Δ. Παπαδημούλης επιλέγει να αναπαράγει την προπαγάνδα της κακής δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας, προτείνοντας: «Πρέπει να γίνει αντικείμενο και πολιτικού διαλόγου και κοινωνικής διαπραγμάτευσης, το πώς θα μπορέσει και η οικονομία να τονωθεί και να βγει από το αδιέξοδο και πώς θα συμμαζευτούν τα δημόσια οικονομικά, γιατί αλλιώς, αυτό που έρχεται ως μονόδρομος είναι να πληρώσουν τα σπασμένα πάλι "τα κορόιδα", οι κοινωνικά ασθενέστεροι».

Τι ακριβώς προτείνει η ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ; να διαπραγματευτούν τα «κορόιδα» με την κυβέρνηση; Τη συνεισφορά τους για να «βγει η οικονομία από το αδιέξοδο»; Φαίνεται πως ψάχνει πραγματικά για κορόιδα ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Για να βγει ο λαός από το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται δεν χρειάζεται κανενός είδους διαπραγμάτευση. Αυτά είναι τερτίπια τα οποία αναπαράγει και το ΠΑΣΟΚ, απαιτώντας κοινωνική συναίνεση. Ο λαός έχει πικρή εμπειρία από «κοινωνικούς διαλόγους» στο πρόσφατο παρελθόν. Αυτό που χρειάζεται λέγεται αγώνας, ταξικός, ανυποχώρητος, με επιθετικά αιτήματα που απαντάνε στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

Η παραπάνω πρόταση του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ συμπληρώθηκε με ορισμένες ακόμα θεσμικής «υφής» για αλλαγή του τρόπου κατάρτισης, ελέγχου και παρακολούθησης της εκτέλεσης του προϋπολογισμού από τη Βουλή. Προς επιβεβαίωση αυτού που αμέσως μετά δήλωσε ο Δ. Παπαδημούλης: «Θα βομβαρδίσουμε την κυβέρνηση με προτάσεις, όχι μόνο κριτική αλλά και πρόταση (...) ένα κόμμα της αντιπολίτευσης μπορεί να ασκεί γόνιμη επίδραση στη λήψη των αποφάσεων». Πράγματι «βομβαρδίζει» ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ την κυβέρνηση με «ροδοπέταλα» και τις λαϊκές συνειδήσεις με αυταπάτες και εκβιαστικά διλήμματα, επιζήμια για τα πραγματικά συμφέροντά των εργαζόμενων και του λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ