Σάββατο 24 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Δημαγωγία - πρόκληση για χιλιάδες νέους εργαζόμενους

Περισσεύει η υποκρισία της ΝΔ για τους υπό απόλυση των Stage, καθώς «αυτονόητα» μένει στο απυρόβλητο η πολιτική που χτυπάει το δικαίωμα στη σταθερή δουλειά και προωθεί την εργασιακή και πολιτική ομηρία. Σχολιάζοντας τις χτεσινές αποφάσεις της κυβέρνησης, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κάνει λόγο για «ανάλγητο και εκδικητικό ΠΑΣΟΚ», που στέλνει στην ανεργία χιλιάδες νέους ανθρώπους. Μάλιστα, στην προσπάθειά του να δείξει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ ήταν περισσότερο «κοινωνικά ευαίσθητη» φροντίζει να υπενθυμίσει ότι το 2004 «μερίμνησε χωρίς καμία διάκριση για χιλιάδες συμβασιούχους, που της κληροδότησε το ΠΑΣΟΚ».

Ο Γ. Κουμουτσάκος εκτιμά ότι η απόφαση της κυβέρνησης θα έχει «τραγικές συνέπειες» για δεκάδες χιλιάδες νέους ανθρώπους «που από τη μια στιγμή στην άλλη μένουν χωρίς τίποτα, κυριολεκτικά στο δρόμο». Οπως επισημαίνει «η ανεργία, η άρνηση κάθε προοπτικής με την κατάργηση της μοριοδότησης, αυτός είναι ο πραγματικός "εργασιακός Μεσαίωνας", αποτέλεσμα του άλλου, του "ρεβανσιστικού Μεσαίωνα" στον οποίο - όπως φαίνεται - ταχύτατα διολισθαίνει το δήθεν ανανεωμένο ΠΑΣΟΚ».

Επίσης, σημειώνει ότι συνέπειες θα υπάρξουν και για την ίδια τη λειτουργία του Δημοσίου και μάλιστα σε ιδιαίτερα κρίσιμους για την κοινωνία τομείς (νοσοκομεία, ασφαλιστικά ταμεία, τοπική αυτοδιοίκηση, κ.α.), «παντού όπου οι χιλιάδες νέοι "stagiers", μαζί με τη μαθητεία τους παρείχαν και σημαντικές υπηρεσίες». Με άλλα λόγια, ο εκπρόσωπος της ΝΔ παραδέχεται ότι οι ανασφάλιστοι και «πάμφθηνοι» εργαζόμενοι στα stage κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, αλλά η γαλάζια διακυβέρνηση, ακολουθώντας το παράδειγμα της προκατόχου της, είχαν επιλέξει συνειδητά τις ελαστικές μορφές απασχόλησης και το δουλεμπόριο. Για απίστευτη εκδικητικότητα που δείχνει η κυβέρνηση σε χιλιάδες νέα παιδιά κάνει λόγο ο Α. Σαμαράς, ο οποίος τη μόνη δέσμευση που αναλαμβάνει είναι «να προσφέρει στους απολυόμενους την απαραίτητη νομική υποστήριξη»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ