Παρασκευή 30 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «STAGE»
Συντονίζουν τα αγωνιστικά τους βήματα

Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή συγκροτήθηκε μετά από ευρεία σύσκεψη. Πανελλαδικές απεργιακές κινητοποιήσεις στις 5 και 6 Νοέμβρη

Στη συγκρότηση Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής κατέληξε η ευρεία σύσκεψη που πραγματοποίησαν την περασμένη Τρίτη φορείς και συντονιστικές επιτροπές εργαζομένων με «stage» στο Δημόσιο Τομέα. Βασικός στόχος πάλης η μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα για όλους.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η πραγματοποίηση πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης όλων των εργαζομένων με «stage» την Πέμπτη 5 Νοέμβρη και πανελλαδική συγκέντρωση στις 11 π.μ., στην Ομόνοια από όπου θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή. Ακόμα, αποφασίστηκε νέα πανελλαδική απεργία την Παρασκευή 6 Νοέμβρη, μέρα κατά την οποία οι εργαζόμενοι με «stage» θα διαδηλώνουν έξω από τις υπηρεσίες τους καθ' όλη τη διάρκεια του ωραρίου, ενημερώνοντας το κοινό και καλώντας σε αλληλεγγύη.

Τη συγκρότηση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής γέννησε η ανάγκη για ενιαία αγωνιστική απάντηση ενάντια στην αντεργατική απόφαση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να καταργήσει τα προγράμματα και να τους απολύσει. Σε αυτήν την κατεύθυνση, κινήθηκε και το κάλεσμα της Συντονιστικής για συμμετοχή και στήριξη των χτεσινών απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων με «stage» σε ΟΑΕΔ και ΙΚΑ στην Αθήνα.

Το ίδιο το διεκδικητικό πλαίσιο που προβάλλει απαντά ξεκάθαρα στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, η οποία προσπαθεί να στρέψει τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα εναντίον τους, μιλώντας περί «αξιοκρατίας» και «ισοτιμίας». Οι εργαζόμενοι διεκδικούν:

  • Σταθερή και μόνιμη δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους.
  • Να καταργηθούν όλες οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης και στο Δημόσιο και τον Ιδιωτικό Τομέα.
  • Αμεση μονιμοποίηση των εργαζομένων σε «stage» χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Καταβολή όλων των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων.
  • Να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα των εργαζομένων με «stage» και να μην απολυθεί κανείς.

Ο συντονισμός της δράσης των εργαζομένων με «stage» απλώνεται ακόμα σε μια σειρά περιοχές της Ελλάδας με τη συγκρότηση τοπικών Συντονιστικών Επιτροπών Αγώνα και την πραγματοποίηση συσκέψεων.

Σήμερα, στη Θεσσαλονίκη, στις 3.30 το μεσημέρι η Επιτροπή Αγώνα εργαζομένων με «stage» καλεί σε πλατιά σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Ηδη, στη Λάρισα δημιουργήθηκε Συντονιστική Επιτροπή. Στην ίδια κατεύθυνση πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα Τρίκαλα, ενώ ανάλογες πρωτοβουλίες αναμένονται σε Μαγνησία και Καρδίτσα.

Απεργούν και οι συμβασιούχοι έργου του ΟΑΕΕ

Να προχωρήσουν σε απεργία στις 5 Νοέμβρη αποφάσισαν στη χτεσινή γενική συνέλευσή τους και οι συμβασιούχοι έργου που απασχολούνται στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ). Επίσης, αποφασίστηκε να υπάρξει συντονισμός με τους εργαζόμενους στα «stage» τη μέρα εκείνη. Ακόμα να γίνει νέα απεργία στις 12 Νοέμβρη, τη μέρα δηλαδή που λήγουν οι συμβάσεις των 150 από το σύνολο των 455 εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι απαιτούν τη μονιμοποίηση όλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ