Παρασκευή 30 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ανερυθρίαστοι υποκριτές

Στη χτεσινή απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων με «stage» είχαν το θράσος να παραβρεθούν πολιτικά και συνδικαλιστικά στελέχη της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι θράσος η ΝΔ να δηλώνει τη δήθεν συμπαράστασή της στον αγώνα των εργαζομένων, όταν ως κυβέρνηση διατήρησε τον απαράδεκτο θεσμό εργασιακής εξαθλίωσης και ομηρίας των «stage» που παρέλαβε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τον εκμεταλλεύτηκε με τον ίδιο χυδαίο τρόπο.

Είναι θράσος να καμώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ ότι «δεν ξέρει τίποτα για το έγκλημα» όταν στήριξαν και στηρίζουν τις ελαστικές μορφές εργασίας και στην πράξη. Οπως έκαναν οι δήμαρχοί του, αλλά και οι συνδικαλιστικές του δυνάμεις, που προτείνουν πλαφόν στη μερική απασχόληση. Οταν και σήμερα προτείνουν όχι μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, αλλά μοριοδότηση των συμβασιούχων.

Θράσος έχουν, αλλά, βέβαια, δεν είναι αφελείς. Γι' αυτό και χτες δεν τόλμησαν να κοιτάξουν τους εργαζόμενους στα μάτια. Κάθισαν σε μια άκρη, άλλοι περισσότερη και άλλοι λιγότερη ώρα. Και αφού είπαν ό,τι είχαν να πουν στις κάμερες (αυτός είναι ο καημός τους) για να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να συγκαλύψουν το ρόλο τους αποχώρησαν.

Ας κάνουν ό,τι θέλουν. Ομως, καλό είναι να γνωρίζουν ότι όσο τα προβλήματα οξύνονται θα απαιτούν ξεκάθαρες απαντήσεις. Και τότε οι δημαγωγοί αποκαλύπτονται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ