Παρασκευή 30 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΙΠΛΟΠΟΙΙΑ «ΠΡΕΣΤΟΝ»
Εκβιάζει για εκ περιτροπής εργασία

Την ένταση της εργοδοτικής επίθεσης σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων αναδεικνύει η περίπτωση της εταιρείας κατασκευής επίπλων «PRESTON FURNITURE». Επικαλούμενη την οικονομική κρίση, η διοίκηση ζητά απ' τους εργαζόμενους να μετατρέψουν τη σύμβασή τους από πλήρους απασχόλησης σε εκ περιτροπής εργασία, για το διάστημα από 30/10/2009 μέχρι και 30/1/2010 και να εργάζονται από Δευτέρα μέχρι Πέμπτη, με την ανάλογη μείωση αποδοχών - χωρίς αυτό να αναφέρεται. Κατ' αυτόν τον τρόπο, μπαίνουν σε εφαρμογή όλοι οι αντεργατικοί νόμοι, που χτυπούν κάθε δικαίωμα των εργαζομένων.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση που δίνεται σε κάθε εργαζόμενο για να την υπογράψει, η εταιρεία αναφέρει πως «τα τελευταία χρόνια στον κλάδο μας έχουν εισχωρήσει πολυεθνικές εταιρείες μεγάλης κλίμακας οικονομιών, οι οποίες (...) έχουν γίνει πιο ανταγωνιστικές (...). Το γεγονός αυτό συνδυαζόμενο με τη διεθνή κρίση έχουν οδηγήσει την εταιρεία μας σε δυσμενή θέση τα τελευταία χρόνια». Και συνεχίζει: «Για τους σπουδαίους αυτούς λόγους, στην προσπάθειά μας να επιβιώσει η εταιρεία σάς ζητάμε τη μετατροπή της σύμβασης πλήρους απασχόλησης που έχετε υπογράψει, σε σύμβαση εκ περιτροπής απασχόλησης για το χρονικό διάστημα 30/10 - 30/1/2010, περιορίζοντας το χρόνο εργασίας σας από Δευτέρα μέχρι Πέμπτη, διατηρώντας το ίδιο ωράριο».

Η διοίκηση της εταιρείας, παρουσιάζοντας τα συμφέροντα της εταιρείας, ως συμφέρον των εργαζομένων, ζητά απ' τους εργαζόμενους να υπογράψουν το παραπάνω έγγραφο και να βάλουν ταφόπλακα στα δικαιώματά τους. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με καταγγελίες που έγιναν στο Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, η διοίκηση εντείνει την πίεση στους εργαζόμενους, λέγοντας πως όσοι δεν το υπογράψουν, θα απολυθούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ