Παρασκευή 30 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«YTONG» και «ΘΡΑΚΩΝ»
Συνεχίζονται οι κυλιόμενες απεργίες

Στο πλευρό των απεργών βρέθηκε χτες κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Δ. Κρεωνά, μέλος της ΚΕ

Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους, οι εργαζόμενοι των εργοστασίων δομικών υλικών «ΘΡΑΚΩΝ» και «YTONG» στην Ορεστιάδα συνεχίζουν σήμερα για 2η μέρα την απεργία τους, απαιτώντας να ανακληθούν οι 21 απολύσεις συναδέλφων τους που έκανε η εργοδοσία.

Από χθες στις 7 το πρωί, στο πλαίσιο των 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών, συγκεντρώθηκαν στις πύλες των εργοστασίων (βρίσκονται δίπλα δίπλα) και ξεκίνησαν την περιφρούρηση. Στο πλευρό τους βρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Δ. Κρεωνά, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και τον Δ. Κουκοράβα, γραμματέα της ΝΕ Εβρου του ΚΚΕ, η οποία ενημέρωσε τους εργαζόμενους πως το ΚΚΕ έφερε ήδη το θέμα τους στη Βουλή.

Μιλώντας στους απεργούς, ο Δ. Κρεωνάς θύμισε ότι η εταιρεία πρώτα αξιοποίησε τους διάφορους αναπτυξιακούς νόμους των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και πραγματοποίησε την επένδυση με τα χρήματα του ελληνικού λαού, στη συνέχεια είχε την αμέριστη συμπαράσταση του κράτους (για τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού), αλλά και της Νομαρχίας και των τοπικών δήμων και αφού για πολλά χρόνια με τον ιδρώτα των εργαζομένων εξασφάλισε υψηλή κερδοφορία, σήμερα με το πρόσχημα της κρίσης, αξιοποιεί το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο που διαμόρφωσαν οι κυβερνήσεις του δικομματισμού και πετάει πάνω από 20 εργαζόμενους στον εφιάλτη της ανεργίας.

«Για τις εξελίξεις αυτές, μεγάλες είναι οι ευθύνες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, γιατί αυτές ψήφισαν τους διάφορους αναπτυξιακούς νόμους, που εξασφαλίζουν στην εργοδοσία «τζάμπα» χρήμα, προνόμια και υψηλή κερδοφορία, από τη μια, και, από την άλλη, τους διευκολύνουν με μια δέσμη αντεργατικών νόμων για να χτυπούν τα δικαιώματα των εργαζομένων, να απολύουν, να επιβάλλουν τη μερική απασχόληση κλπ.», σημείωσε.

Στο πλευρό των απεργών βρέθηκε και αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Εβρου «η Ενότητα». Με ανακοίνωσή της σημειώνει: «Σήμερα που οι εμποροβιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, οι μεγαλοξενοδόχοι συντονίζονται για να φορτώσουν τις συνέπειες της κρίσης στους εργαζόμενους, στους αγρότες, στους αυτοαπασχολούμενους, έχουμε χρέος να προχωρήσουμε ΜΑΖΙ, εργάτες, αγρότες και αυτοαπασχολούμενοι. Να συντονίσουμε τον αγώνα μας για να πληρώσουν την κρίση αυτοί που τα προηγούμενα χρόνια συγκέντρωσαν τεράστια κέρδη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ