Παρασκευή 30 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΜΕΝ - ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ
Ετοιμάζουν απεργιακή κινητοποίηση

Τη διοργάνωση απεργιακών κινητοποιήσεων προετοιμάζουν τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ. ΣΕ χτεσινή, έκτακτη και ανοιχτή συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΜΕΝ αποφάσισε την αποστολή εξωδίκου προς όλους τους αρμόδιους φορείς για την κήρυξη απεργιακής κινητοποίησης. Η ημερομηνία της κινητοποίησης θα αποφασιστεί σε επόμενη συνεδρίαση. Με ανάλογο προσανατολισμό σήμερα το μεσημέρι συνεδριάζει και το ΔΣ του ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ.

Στη συνεδρίαση εκτιμήθηκαν όλα τα οξυμένα προβλήματα του κλάδου και επισημάνθηκε η επέκταση της «μαύρης» ανασφάλιστης εργασίας στην ακτοπλοΐα, με αρκετά «κρούσματα» σε Πάτρα, Ηγουμενίτσα, Κόρινθο, όπου θα φτάσουν άμεσα κλιμάκια της Ενωσης για την οργάνωση και την κλιμάκωση της πάλης. Οπως τονίστηκε, επιβάλλεται να αξιοποιηθούν όλες οι μορφές πάλης.

Παράλληλα διαμορφώθηκε το διεκδικητικό πλαίσιο της Συλλογικής Σύμβασης για το 2010 και αποφασίστηκε η συμμετοχή την ερχόμενη Τρίτη και των ναυτεργατών στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στον Ηλεκτρικό Σταθμό Πειραιά. Επίσης την ίδια ημέρα στις 11 π.μ. θα συνεδριάσει στην ΠΕΜΕΝ η Επιτροπή των ανέργων.

Να σημειώσουμε πως την ερχόμενη Δευτέρα στο μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά θα δικαστεί ο αρχιπλοίαρχος Λαμπρινός της «GA FERRIS» του εφοπλιστή Αγούδημου λόγω της μη καταβολής δεδουλευμένων στους ναυτεργάτες των πλοίων της εταιρείας. Να σημειωθεί ότι δεν έχει ασκηθεί καμία δίωξη στον εφοπλιστή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ