Παρασκευή 30 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΠΕΙΡΑΪΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 3 ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ
Να φτάσει το κάλεσμα σε κάθε κλάδο

Τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο αποφάσισαν χτες με Γενική Συνέλευση οι μεταλλεργάτες του Πειραιά

Η έκτακτη ενίσχυση ήταν αποτέλεσμα της συντονισμένης πάλης, τονίστηκε στη χτεσινή ΓΣ των μεταλλεργατών
Η έκτακτη ενίσχυση ήταν αποτέλεσμα της συντονισμένης πάλης, τονίστηκε στη χτεσινή ΓΣ των μεταλλεργατών
Καμιά αναμονή στην πολιτική που επιτίθεται στους εργαζόμενους - οργάνωση του αγώνα για να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα, για το δυνάμωμα της ταξικής πάλης.

Με το κάλεσμα αυτό απευθύνεται στην εργατιά της περιοχής η Γραμματεία Πειραιά του ΠΑΜΕ καθώς εντείνονται οι προετοιμασίες για την επιτυχία του παμπειραϊκού συλλαλητηρίου, την Τρίτη 3 του Νοέμβρη, στις 6.30 μ.μ., στον ηλεκτρικό σταθμό Πειραιά.

«Το ΠΑΣΟΚ θα "ταΐσει" και πάλι το μεγάλο κεφάλαιο με δισ. ευρώ, με νέες επιδοτήσεις, προνόμια και φοροαπαλλαγές», υπογραμμίζει η Γραμματεία Πειραιά του ΠΑΜΕ στην ανακοίνωσή της για το συλλαλητήριο, καλώντας την εργατική τάξη να μην αποδεχτεί τα ψίχουλα που της πετάει η κυβέρνηση και να παλέψει με βάση τις ανάγκες της, να διεκδικήσει 1.400 ευρώ κατώτερο μισθό, 1.120 ευρώ κατώτερη σύνταξη.

«Οι εργαζόμενοι πρέπει να απορρίψουν τα ψέματα για δήθεν κατάργηση της ανασφάλιστης εργασίας, κατάργηση των stage, αφού αυτά θα παραμείνουν στον ιδιωτικό τομέα, αφού θα παραμείνει το πλαίσιο της εκ περιτροπής εργασίας, της διευθέτησης του χρόνου εργασίας, αφού απλά θα αναμορφωθεί το αίσχος του δουλεμπορίου, των ενοικιαζόμενων εργαζομένων. Είναι αναγκαίο να μη δεχτούν την ιδιωτικοποίηση της Υγείας, να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και να απαιτήσουν κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στον τομέα της Υγείας», τονίζεται. Ταυτόχρονα, η πείρα που συσσωρεύει η εργατική τάξη του Πειραιά αποδεικνύει ότι η επίθεση του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του είναι ολομέτωπη. Μαζί με το δικαίωμα στο μεροκάματο χτυπιούνται μια σειρά από δικαιώματα της λαϊκής οικογένειας. «Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση θα συνεχίσει τις ιδιωτικοποιήσεις και αυτό αποδεικνύεται ξεκάθαρα με αρχή την ολοκλήρωση του ξεπουλήματος του ΟΛΠ. Συνεχίζεται η πολιτική εγκατάλειψης και απαξίωσης της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά οδηγούνται σε νέο ξεπούλημα και οι εργαζόμενοι βρίσκονται στον αέρα», υπογραμμίζεται.

Ειδικό κάλεσμα απευθύνεται στη νέα βάρδια της εργατικής τάξης: «Τα όνειρα της νεολαίας δε χωράνε στην εξαγγελία επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών στους εργοδότες για 4 χρόνια, ούτε στο θεσμό της μαθητείας. Η νεολαία πρέπει να σταθεί απέναντι σε όλα αυτά και να δώσει τη μάχη με την εργατική τάξη για ένα μέλλον με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα».

Με την πάλη τους κέρδισαν έκτακτη ενίσχυση

Την ανάγκη να συντονίσουν το βηματισμό τους με τους άλλους εργαζόμενους ανέδειξαν και οι μεταλλεργάτες του Πειραιά στη χτεσινή Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, όπου αποφάσισαν να πάρουν μέρος στο μεγάλο παμπειραϊκό συλλαλητήριο της ερχόμενης Τρίτης.

Τη δύναμη του συντονισμένου αγώνα ανέδειξε και η έκτακτη οικονομική ενίσχυση ύψους 1.200 ευρώ που εξασφαλίστηκε για τους άνεργους της Ζώνης, μετά από τις επίμονες κινητοποιήσεις που διοργάνωσαν όλα μαζί τα σωματεία της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος. Απόφαση που επικύρωσε την περασμένη Τρίτη το ΔΣ του ΟΑΕΔ.

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου, Σωτ. Πουλικόγιαννης, σημείωσε ότι πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία αλλά «δεν είναι ούτε μισή ανάσα για τους ανέργους». Απαιτείται ένταση του αγώνα για τη διεκδίκηση συνολικότερων μέτρων προστασίας των ανέργων.

Οι εργαζόμενοι στάθηκαν στην αξία που έχει ο συντονισμός της δράσης για όλους τους εργαζόμενους του Πειραιά, τους μικρούς επαγγελματίες και βιοτέχνες. Ακόμα συζήτησαν για τις εξελίξεις στο λιμάνι, τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, οι οποίες αντικατοπτρίζουν την πολιτική ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, συνεχίζοντας το αντεργατικό έργο που παρέλαβε από τη ΝΔ.

Για το ζήτημα της ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης ο Σωτ. Πουλικόγιαννης τόνισε ότι θέλουν με την ποινικοποίηση των αγώνων να σκύψει το κεφάλι ο κλάδος. Ξεχωριστή αίσθηση προκάλεσε η ανακοίνωση ότι τα καλλιτεχνικά έργα που επί τρία χρόνια εκτίθονταν στη Ζώνη θα δημοπρατηθούν και τα χρήματα αυτά θα πάνε στα ταμεία των σωματείων της Ζώνης για να αντιμετωπίσουν την ποινικοποίηση των συνδικαλιστικών αγώνων.

Τέλος, να σημειωθεί ότι την επόμενη βδομάδα θα γίνει συνάντηση με τα υπουργεία Εργασίας και Ναυτιλίας για το σύνολο των αιτημάτων των εργατών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ