Παρασκευή 30 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Δουλειά με δικαιώματα για όλους

Με εκπροσώπους των συμβασιούχων της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» συναντήθηκε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή συνάντηση, στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό
Στιγμιότυπο από τη χτεσινή συνάντηση, στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό
Συνάντηση με τους εκπροσώπους των συμβασιούχων της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» είχε χτες το μεσημέρι η Γενική Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στην έδρα του Κόμματος στον Περισσό. Βασικό θέμα της συνάντησης ήταν η απόλυση εκατοντάδων συμβασιούχων της «Ολυμπιακής».

Μετά το τέλος της συνάντησης η Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε: «Η σημερινή κυβέρνηση δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από τις αποφάσεις της προηγούμενης, που εξαίρεσε 800 ανθρώπους που δούλευαν για πολλά χρόνια στην "Ολυμπιακή" ως συμβασιούχοι, όπως και τους εργαζόμενους του "Γαλιλαίου", και τους άφησε έξω από τις ρυθμίσεις που έγιναν για το υπόλοιπο προσωπικό με την πώληση της "Ολυμπιακής". Διεκδικούμε ίση μεταχείριση, δηλαδή πρέπει να βρουν και αυτοί κανονική δουλειά και να έχουν όλα τα δικαιώματα των ανθρώπων που βρέθηκαν στη διαδικασία της πώλησης της "Ολυμπιακής" στη "MIG".

Σε αυτό το ζήτημα θα πούμε για άλλη μια φορά ότι για μας δεν μπορεί να υπάρχει διαφορετική μεταχείριση για τους εργαζόμενους είτε σε ένσημα, είτε σε Υγεία, είτε σε μετάταξη, είτε σε διαγωνισμούς με βάση τη μορφή της εργασιακής σχέσης, όταν ζούμε σε μία εποχή που αυτές οι εργασιακές σχέσεις, ο εργασιακός μεσαίωνας, πάνε να επεκταθούν και να κυριαρχήσουν».

Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Αγώνα Συμβασιούχων Απολυμένων «Ολυμπιακής Αεροπορίας» Λάμπρος Κοκοτός με δήλωσή του ευχαρίστησε την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συνάντηση καθώς και για τη συμπαράσταση του Κόμματος στο δίκαιο αίτημά τους, όπως σημείωσε, για μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Στο μεταξύ, σε χτεσινή τους σύσκεψη οι απολυμένοι πρώην συμβασιούχοι της «Ολυμπιακής» στη Θεσσαλονίκη αποφάσισαν να συμμετάσχουν σε πανελλαδική κινητοποίηση που έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Δευτέρα στην Αθήνα. Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν και δήλωσαν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των απολυμένων, πρώην συμβασιούχων της «Ολυμπιακής Αεροπορίας», εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ