Παρασκευή 30 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «ΜΑΡΕ ΜΟΝΤΕ»
Πίστωση χρόνου ζητά η κυβέρνηση

Νέος αγώνας για την καταβολή των δεδουλευμένων

Την πολιτική ενίσχυσης των επιχειρηματιών σε βάρος των δικαιωμάτων τους, κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι στην υφυπουργό Τουρισμού
Την πολιτική ενίσχυσης των επιχειρηματιών σε βάρος των δικαιωμάτων τους, κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι στην υφυπουργό Τουρισμού
Σε επίσχεση εργασίας κόντρα στην εργοδοτική ασυδοσία και τρομοκρατία διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων βρίσκονται από προχθές οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου «ΜΑΡΕ ΜΟΝΤΕ» στην Κέρκυρα. Οι 23 εργαζόμενοι στους οποίους οφείλονται μισθοί Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου, άδεια και επίδομα αδείας καθώς και σε ορισμένους από αυτούς δεδουλευμένα Ιουλίου, Αυγούστου συμμετείχαν καθολικά με τη στήριξη του ταξικού σωματείου των ξενοδοχοϋπαλλήλων στη νέα αγωνιστική τους κινητοποίηση.

Η καθολική συμμετοχή και η συμπαράσταση από τους πελάτες του ξενοδοχείου που εκφράστηκε και με την οικονομική ενίσχυση του δίκαιου αγώνα ενόχλησαν την εργοδοσία. Με τη στήριξη τουριστικού πράκτορα προσπάθησε να εκφοβίσει και να υπονομεύσει την κινητοποίηση λέγοντας στους πελάτες πως υπάρχει πρόβλημα ασφαλείας. Στη συνέχεια συνοδεία περιπολικών της αστυνομίας που κατέφθασε στο ξενοδοχείο η εργοδοσία μετέφερε τους πελάτες σε άλλο ξενοδοχείο, προχωρώντας παράλληλα σε λοκ άουτ (κλείσιμο του ξενοδοχείου 4 μέρες νωρίτερα).

Τις προκλητικές και άθλιες αυτές εργοδοτικές πρακτικές, την ίδια ώρα που μένουν απλήρωτοι και αγωνίζονται για το μόχθο τους ενάντια στη γενική τάση καταπάτησης των δικαιωμάτων των εργαζομένων στα ξενοδοχεία της Κέρκυρας από τους μεγαλοξενοδόχους κατάγγειλαν οι εργαζόμενοι στην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και υφυπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης Αντζελα Γκερέκου. Από την πλευρά της, η υφυπουργός περιορίστηκε στο να εκφράσει την κατανόησή της ζητώντας πίστωση χρόνου - ουσιαστικά ανοχή - στη νέα κυβέρνηση για να δικαιολογήσει την πολιτική ανάπτυξης με γνώμονα τα επιχειρηματικά συμφέροντα και κέρδη που θα εφαρμόσει το ΠΑΣΟΚ και στον τομέα του τουρισμού σε βάρος των εργασιακών και λαϊκών δικαιωμάτων. Οι εργαζόμενοι χθες το πρωί, με τη στήριξη του βουλευτή του ΚΚΕ Μπάμπη Χαραλάμπους, πήγαν στην Επιθεώρηση Εργασίας ζητώντας την πραγματοποίηση τριμερούς συνάντησης που θα γίνει την επόμενη Πέμπτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ