Σάββατο 31 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
Επιλογές
Εικαστικές διαδρομές

Εργο του Χρίστου Καρά
Εργο του Χρίστου Καρά
Στη γενέτειρά του, τα Τρίκαλα, «επιστρέφει» ο ζωγράφος Χρίστος Καράς, με τη νέα του έκθεση, «Χρίστος Καράς: ζωγραφική 1960-1980», στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του ιδρύματος Λεωνίδα Κ. Μακρή (έως 23/4). Οπως γράφει στον κατάλογο της παρουσίασης ο Γιάννης Μπόλης, «η έκθεση προσπαθεί να καταδείξει τις πρώτες ενότητες δουλειάς του, με χαρακτηριστικά έργα της περιόδου 1960-1980. Ο ίδιος προτείνει τα ταξινομικά πλαίσια, επιτρέποντας να παρακολουθήσουμε γραμμικά το ανάπτυγμα της τέχνης του. Μέσα από συνέχειες και ασυνέχειες, αλλά και διάθεση αλλαγής και πειραματισμού, μας δίνεται η δυνατότητα να αξιολογήσουμε την ποιότητα και τη σημασία των προτάσεών του, την πορεία μιας αξιόλογης εικαστικής έρευνας, την ενότητα και το συμπαγές των μορφοπλαστικών και των πνευματικών του αναζητήσεων».

  • Στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών (Γλύκωνος 4) θα παρουσιαστεί (3-28/11) έκθεση της Ηώς Αγγελήμε τίτλο «Future Perfect» («Τετελεσμένος μέλλων»). Στη δουλειά της δημιουργού μορφές γυναικών, στην άκρη της πόλης, συνομιλούν σιωπηλά με την ιστορία τους.
  • Από 3-28/11 η γκαλερί «7» (Ζαλοκώστα 7), θα παρουσιάσει έκθεση του Δημήτρη Ζουρούδη. Πρόκειται για την πρόσφατη εικαστική του δημιουργία, που περιλαμβάνει επιτοίχιες συνθέσεις μεταβλητών διαστάσεων (λάδι, κεντημένες χρωματιστές κλωστές σε καμβά).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ