Σάββατο 31 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΑΘΗΤΕΣ
Οργανώνουν και συντονίζουν την πάλη τους

Αύριο Κυριακή συνεδριάζει το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας. Κινητοποιήσεις μαθητών έγιναν σε Αγρίνιο και Κέρκυρα

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στο Αγρίνιο
Από τη χτεσινή κινητοποίηση στο Αγρίνιο
Επειδή «μας τα 'παν κι άλλοι... Τους ξέρουμε, είναι αυτοί που εναλλάξ με την προηγούμενη κυβέρνηση φτιάξανε το σημερινό σχολείο - εξεταστήριο που δε μορφώνει αλλά εξοντώνει. Είναι αυτοί που στήσανε τα μαθητοδικεία για να μας τρομοκρατήσουν», οι μαθητές προχωρούν στην οργάνωση του αγώνα τους, με πολύμορφες πρωτοβουλίες μέσα κι έξω από τα σχολεία. Δεκάδες 15μελή - ανάμεσά τους τα 3ο Λύκειο Πετρούπολης, 61ο Λύκειο Αθηνών, 4ο και 6ο Λύκειο Καλλιθέας, 2ο Λύκειο Βύρωνα, 2ο Γυμνάσιο Βύρωνα, 6ο Λύκειο Ζωγράφου, 2ο Λύκειο Μπραχαμίου, 2ο Λύκειο Βριλησσίων, ΕΠΑΛ Ηλιούπολης, 18ο και 54ο Λύκεια Αθηνών, 3ο Λύκειο Καλλιθέας, 2ο Λύκειο Ταύρου, 1ο Γυμνάσιο Βύρωνα - αλλά και 5μελή έχουν πάρει απόφαση για συμμετοχή στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας που θα γίνει την Κυριακή 1 Νοέμβρη, στις 5 το απόγευμα, στην αίθουσα της Ομοσπονδίας Λογιστών (οδός Κάνιγγος 27).

Κινητοποιήσεις μαθητών σε Αγρίνιο και Κέρκυρα

Με αιχμή διεκδίκησης την ολοκλήρωση των εργασιών κατασκευής και μετεγκατάστασης τους στο νέο σχολείο - που εδώ και 3 χρόνια, κόντρα στις επαναλαμβανόμενες υποσχέσεις των αρμοδίων, εξακολουθεί να παραμένει «κενό γράμμα» - οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου στο Αγρίνιο κατέβηκαν χτες το πρωί στο δρόμο, προβάλλοντας παράλληλα την πάλη για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία με αύξηση των κρατικών δαπανών που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες τους. Με απόφαση του 15μελούς, πορεύτηκαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και έκαναν καθιστική διαμαρτυρία στην κεντρική πλατεία, με το σύνθημα «Εξω οι επιχειρήσεις από τα σχολεία θέλουμε δημόσια και δωρεάν Παιδεία» να κυριαρχεί. Το επόμενο διάστημα θα επιδιώξουν συντονισμό της πάλης και με άλλα σχολεία.

Αντίστοιχη δυναμική κινητοποίηση των μαθητών της Γ' τάξης του 1ου ΕΠΑΛ Κέρκυρας πραγματοποιήθηκε έξω από τη νομαρχία. Οι μαθητές διαμαρτυρήθηκαν για τα πολλά κενά εκπαιδευτικού προσωπικού. Εξαιτίας των σοβαρών ελλείψεων σε καθηγητές (μαθηματικά, φυσική, χημεία κ.ά.) διδάσκονται εβδομαδιαία μόλις 10 ώρες από το συνολικό πρόγραμμα. Αντιστοιχούν δηλαδή 2 ώρες διδασκαλίας την ημέρα, ενώ την Παρασκευή ορισμένα τμήματα δεν κάνουν έως και καθόλου μάθημα και αυτό όταν πρόκειται για μαθητές της Γ' Λυκείου που προετοιμάζονται για πανελλαδικές εξετάσεις. Μαζί με τις προσλήψεις καθηγητών πρόβαλαν και την ανάγκη δημιουργίας σχολικής στέγης, αφού λειτουργούν 4 σχολεία στον ίδιο χώρο (2 το πρωί και 2 το απόγευμα).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ