Πέμπτη 5 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Αστυνομικός σκότωσε 5 Βρετανούς κατοχικούς

Πανικό προκάλεσε η επίθεση αστυνομικού σε κατοχικούς
Πανικό προκάλεσε η επίθεση αστυνομικού σε κατοχικούς
ΚΑΜΠΟΥΛ, ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

Οι Ταλιμπάν σε νέα επίδειξη δύναμης ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση Αφγανού αστυνομικού, την Τρίτη, εναντίον Βρετανών κατοχικών στρατιωτών, ο οποίος άνοιξε πυρ εναντίον τους και σκότωσε πέντε, προειδοποιώντας ότι έχουν εισχωρήσει και στην Αστυνομία. Ο δράστης παραμένει ασύλληπτος, ενώ ο Βρετανός πρωθυπουργός χαρακτήρισε το επεισόδιο «τραγικό»...

Στο μεταξύ παράνομη χαρακτήρισε χτες τη νίκη του Χαμίντ Καρζάι στις προεδρικές εκλογές ο ανθυποψήφιός του Αμπντουλάχ Αμπντουλάχ, μετά την παραίτηση του οποίου ακυρώθηκε ο δεύτερος γύρος της αναμέτρησης, ανοίγοντας το δρόμο στον πρώην πρόεδρο και εκ νέου υποψήφιο για δεύτερη θητεία στην αφγανική προεδρία. Ο Α. Αμπντουλάχ υποστήριξε ότι η δεύτερη κυβέρνηση Καρζάι θα είναι αποτυχημένη, καθώς δεν έχει εξασφαλίσει καθαρή λαϊκή εντολή, ωστόσο ο ίδιος δεν προτίθεται να προσφύγει στη δικαιοσύνη και να καταγγείλει το αποτέλεσμα, αλλά ούτε και να συμμετάσχει στην κυβέρνηση.

Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να απαιτούν από τον Αφγανό πρόεδρο τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων για την καταπολέμηση της διαφθοράς και τη σύλληψη κυβερνητικών αξιωματούχων που κατηγορούνται για συμμετοχή σε σκάνδαλα, ενώ αξιωματούχοι του αμερικανικού στρατού όπως ο Μάικ Μιούλεν εκφράζουν σοβαρές ανησυχίες για το κατά πόσο η νέα κυβέρνηση Καρζάι θα καταφέρει να ξεπεράσει το «σκανδαλώδες» παρελθόν της, παραβλέποντας ωστόσο ότι και οι κατοχικές δυνάμεις συμμετέχουν ενεργά στα σκάνδαλα και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της διαφθοράς.

Στο Πακιστάν ο στρατός της κυβέρνησης του Ισλαμαμπάντ ανακοίνωσε χτες ότι προχωρά στις πολεμικές του επιχειρήσεις στο Νότιο Ουαζιριστάν, σημειώνοντας «επιτυχίες» και δημοσιοποιώντας ότι από τις 17 Οκτώβρη έχουν βρει το θάνατο 30 «ισλαμιστές μαχητές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ