Πέμπτη 5 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.-- Εικοσιτετράωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στους σιδηρόδρομους του Βελγίου, διαμαρτυρόμενοι ενάντια στις προσπάθειες «ανασυγκρότησης» των φορτωτικών μονάδων της κρατικής NMBS-SNCB, κάτι που μπορεί να αποφέρει περίπου 3.000 απολύσεις.

ΡΩΜΗ.-- Είκοσι τρεις πράκτορες της CIA και δύο Ιταλούς μυστικούς πράκτορες καταδίκασε χτες η ιταλική Δικαιοσύνη για την απαγωγή του Αιγύπτιου ιμάμη Αμπού Ομάρ από το Μιλάνο το 2003 και τη μεταγωγή του στην Αίγυπτο όπου και βασανίστηκε. Πρόκειται για την πρώτη ποινική δίκη σχετικά με το παράνομο πρόγραμμα «έκτακτων μεταγωγών» υπόπτων για τρομοκρατία της CIA.

ΑΓΚΥΡΑ.-- Η Τουρκία ανακοινώθηκε χτες ότι αναμένεται το Δεκέμβρη να ολοκληρώσει τις συνομιλίες της με τη ρωσική εταιρεία «Αtomstroiexport», σχετικά με την κατασκευή του πρώτου πυρηνικού σταθμού στη χώρα.

BΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Σερβικές εφημερίδες ανέφεραν χτες ότι ο Μπράνισλαβ Μιλίνκοβιτς θα είναι ο πρέσβης της Σερβίας στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Το ίδιο 24ωρο, ο επικεφαλής εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου στη Χάγη, Σερτζ Μπραμέρζ, ξεκίνησε επίσκεψη στο Βελιγράδι, διερευνώντας εάν οι σερβικές αρχές καταβάλλουν προσπάθειες για τη σύλληψη του ε.α. στρατηγού των Σέρβων της Βοσνίας, Ράτκο Μλάντιτς.

ΖΑΓΚΡΕΜΠ.-- Ο πρώην υπουργός Παιδείας της Κροατίας και στέλεχος της κυβερνώσας «Κροατικής Δημοκρατικής Ενωσης», Ντράγκαν Πριμόρατς, δήλωσε χτες ότι θα είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 27 Δεκέμβρη.

ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ.-- Δάνειο, ύψους 7,2 εκατ. δολαρίων «για τη βελτίωση του συστήματος υγείας» ενέκρινε χτες το συμβούλιο εκτελεστικών διευθυντών της Παγκόσμιας Τράπεζας για το Μαυροβούνιο.

ΣΟΥΒΑ.-- Η χούντα των Νησιών Φίτζι του ναύαρχου Φρανκ Μπαϊναμαράμα απέλασε χτες υψηλόβαθμους Αυστραλούς και Νεοζηλανδούς διπλωμάτες απ' την πρωτεύουσα του κρατιδίου, Σούβα, επειδή επέκριναν την κυβέρνηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ