Παρασκευή 6 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΒΕ
Αγωνιστικό κάλεσμα για τις 9 του Νοέμβρη

Τη Δευτέρα, στην Αθήνα, η συγκέντρωση για αντιμονοπωλιακά μέτρα στήριξης των μικρών ΕΒΕ

Οι εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ που δεν μπορούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές εισφορές τους. Ολοι αυτοί που απειλούνται με έξωση από τα μαγαζιά τους και δεν τους προσφέρεται εναλλακτική λύση μετεγκατάστασης. Οι δεκάδες χιλιάδες που βλέπουν τον τζίρο να εξαφανίζεται με την έλευση πολυεθνικών μεγαθηρίων στις γειτονιές τους. Οσοι αδυνατούν να πληρώσουν την Εφορία που τους θεωρεί αυθαίρετα ως «έχοντες και κατέχοντες». Ολοι αυτοί, κι ακόμη περισσότεροι, έχουν κάθε λόγο και συμφέρον να συμμετάσχουν μαζικά στην παναττική συγκέντρωση που διοργανώνει η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των ΕΒΕ, την ερχόμενη Δευτέρα 9 του Νοέμβρη, στις 6 το απόγευμα, στο θέατρο ΑΛΦΑ (Πατησίων 37).

Η συγκέντρωση της Συντονιστικής Επιτροπής, στη βάση του συνθήματος «καμία αναμονή», αποτελεί την πρώτη αγωνιστική κινητοποίηση για την ικανοποίηση μιας σειράς βασικών αιτημάτων που εξασφαλίζουν τόσο την άμεση ανακούφιση εκατοντάδων χιλιάδων μικρών επιχειρήσεων, όσο και τη μονιμότερη βελτίωση των συνθηκών δουλειάς σε τομείς, όπως το ωράριο και η επαγγελματική στέγη. Οι προτάσεις για τη χρηματοδότηση του ΟΑΕΕ αποτελούν ένα σημαντικό, πρώτο βήμα, διασφάλισης της βιωσιμότητάς του και διεύρυνσης των παροχών. Ακόμη μεγαλύτερη σημασία έχει η αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση των διεκδικήσεων των αγωνιστικών δυνάμεων των ΕΒΕ και το χτύπημα των παραπλανητικών θεωριών ότι μπορεί από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να υλοποιηθεί μια διαφορετική πολιτική από αυτήν που ορίζει η ΕΕ και εφάρμοσε προηγουμένως η κυβέρνηση της ΝΔ.

Η Συντονιστική διεκδικεί: Χρηματοδότηση του ΟΑΕΕ κατά τα 2/3 των εξόδων. Μείωση κατά 10% των εισφορών και πάγωμα των χρεών προς το Ταμείο όσο διαρκεί η κρίση. Να σταματήσουν οι δικαστικές διώξεις των ασφαλισμένων. Αξιοπρεπείς συντάξεις στα 1.150 ευρώ. Δημόσια - Δωρεάν Υγεία για όλους χωρίς εισφορές - 4μηνη άδεια τοκετού με αποδοχές για τις γυναίκες. Κατάργηση κάθε είδους «αντικειμενικών κριτηρίων», αφορολόγητο όριο στα 40.000 ευρώ και παράλληλη αύξηση της φορολογίας του μεγάλου κεφαλαίου, στο 45% άμεσα. Οχι στην παραπέρα επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων και την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Ενιαίο 48ωρο εβδομαδιαίο ωράριο, με Κυριακή αργία, 3 απογεύματα κλειστά για όλα τα καταστήματα, μεγάλα και μικρά, υποχρεωτικά. Οχι στο διώξιμο της βιοτεχνίας. Μετεγκατάσταση με τη δημιουργία Βιοτεχνικών πάρκων με κρατική χρηματοδότηση και συνεταιριστική διαχείριση. Προστασία της ντόπιας Βιοτεχνίας. Χρηματοδότηση άτοκη για τους μικρούς ΕΒΕ όσο διαρκεί η κρίση με την εγγύηση του Δημοσίου. Πάγωμα των χρεών προς το Δημόσιο και τις τράπεζες και αναστολή των κατασχέσεων όσο διαρκεί η οικονομική κρίση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ