Παρασκευή 6 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΠΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ
Η κυβέρνηση συνεχίζει το έργο της ΝΔ

Την πολιτική που δεν πρόλαβε να εφαρμόσει η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ, με την παράδοση τηλεπικοινωνιακών υποδομών σε ιδιώτες, για την ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών, αναλαμβάνει να υλοποιήσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Οπως προανήγγειλε χτες ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Ν. Σηφουνάκης, μιλώντας στο 11ο Ετήσιο Συνέδριο Πληροφορικής και Επικοινωνιών, η χώρα χρειάζεται ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο για τις υποδομές των ηλεκτρονικών επικοινωνιών, που θα παρέχει σύνδεση με οπτική ίνα στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις και η κυβέρνηση «έστω και υπό το βάρος τετελεσμένων» θα επανεξετάσει το σχέδιο νόμου που είχε ετοιμάσει η προηγούμενη κυβέρνηση.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση της ΝΔ προωθούσε την ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες 52 πόλεις, προϋπολογισμού 2,1 δισ. ευρώ, μέσω ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Φορέα). Δηλαδή, ήταν έτοιμη να εκχωρήσει στους ιδιώτες δημόσια εθνική υποδομή για να κατασκευάσουν με χρήματα του ελληνικού λαού - κατά το πρότυπο της «Αττικής Οδού» - το σύγχρονο τηλεπικοινωνιακό δίκτυο της χώρας, το οποίο θα εκμεταλλεύονται επιχειρηματικά για πολλά χρόνια.

Αξιοσημείωτο είναι ότι όπως ο προκάτοχος του Ν. Σηφουνάκη στο υπουργείο, ο Ευρ. Στυλιανίδης είχε παραλληλίσει τη σπουδαιότητα του έργου με τον εξηλεκτρισμό, έτσι και ο υφυπουργός Υποδομών επανέλαβε χτες ότι το μεγάλο αυτό αναπτυξιακό έργο είναι ανάλογο του μεγάλου έργου εξηλεκτρισμού της χώρας, των εθνικών οδών, των αεροδρομίων, των λιμανιών και των άλλων μεγάλων υποδομών που έγιναν στην Ελλάδα τις προηγούμενες δεκαετίες. Απαντώντας στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΤΕ Π. Βουρλούμη, ο οποίος επέκρινε ως σύμπτωμα λαϊκισμού το σχεδιασμό για τις οπτικές ίνες που προωθούσε η κυβέρνηση της ΝΔ και σήμερα υιοθετεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αφήνοντας και αιχμές ακόμα και για την εξυπηρέτηση συμφερόντων, ο Ν. Σηφουνάκης περιορίστηκε στη δήλωση «εμείς δεν μπορούμε να είμαστε αποδέκτες παρατηρήσεων και κριτικών περί λαϊκισμού και φανφαρονικών - επικοινωνιακών εξαγγελιών που δεν υλοποιούνται».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ