Παρασκευή 6 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Μάχη εντυπώσεων και ψηφοθηρίας

Αρχίζει αύριο το έκτακτο συνέδριο με βασικό θέμα την επικύρωση της απόφασης για εκλογή του νέου αρχηγού από την οργανωμένη βάση

Σε μάχη εντυπώσεων και ψηφοθηρίας εξελίσσεται η προεκλογική αναμέτρηση μεταξύ των δύο επικρατέστερων υποψηφίων για την αρχηγία της ΝΔ, οι οποίοι ταυτόχρονα διαγκωνίζονται σε προτάσεις διαχείρισης και θωράκισης της κυρίαρχης πολιτικής. Τόσο μέσα από την «ισχυρή και αξιόπιστη» αντιπολιτευτική τακτική όσο και μέσα από την «εναλλακτική κυβερνητική πρόταση» που δήθεν ετοιμάζουν, επιχειρούν να δικαιώσουν την εφαρμοζόμενη αντιδραστική πολιτική των «διαρθρωτικών αλλαγών». Ενδεικτικές είναι οι προτάσεις για την Παιδεία που παρουσίασε χτες η Ντ. Μπακογιάννη, που διακρίνονται για την απόλυτη υποταγή της παιδείας και της γνώσης στις ανάγκες της αγοράς και των μονοπωλίων.

Παρά τους φραστικούς διαξιφισμούς μεταξύ των αντιμαχόμενων στρατοπέδων, η κατάσταση παραμένει «υπό έλεγχο» και το κλίμα αυτό αναμένεται να επικρατήσει και στο έκτακτο συνέδριο που αρχίζει αύριο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, με βασικό θέμα την επικύρωση της απόφασης για ανάδειξη του νέου αρχηγού από την οργανωμένη βάση. Τα επιτελεία των δύο επικρατέστερων υποψηφίων προετοιμάζονται για μια επίδειξη δύναμης. Η πλευρά της Ντ. Μπακογιάννη, η οποία ήδη από τις πρώτες μέρες είχε δημοσιοποιήσει κατάλογο υποστήριξης από 1.000 συνέδρους, θα επιχειρήσει να φανεί ότι η υπόθεση της αρχηγίας «έχει κριθεί», ενώ η πλευρά του Αντ. Σαμαρά θα «απαντήσει» ότι τίποτα δεν έχει κριθεί και τον τελευταίο λόγο τον έχει η βάση.

Προς επίρρωση της εκτίμησης αυτής επικαλούνται και δημοσκοπήσεις που πραγματοποιούνται και θα βγουν στον «αέρα» τις επόμενες μέρες, σύμφωνα με τις οποίες η αναμέτρηση για την ηγεσία της ΝΔ εξελίσσεται σε ένα «σκληρό ντέρμπι»" μεταξύ των δύο μονομάχων.

Την ίδια στιγμή πάντως τα ίδια τα στελέχη της ΝΔ μιλούν για «πασαρέλα» υποψηφίων, αδυνατώντας να διακρίνουν οποιεσδήποτε διαφορές μεταξύ των επίδοξων αρχηγών. «Ιδεολογικές διαφορές δεν βλέπω μεταξύ των υποψηφίων της ΝΔ. Ο ψηφοφόρος θα επιλέξει με βάση το χάρισμα» είπε χαρακτηριστικά ο Μ. Κεφαλογιάννης, ενώ ο Μ. Χαρακόπουλος διαπίστωσε ότι «μέχρι σήμερα έχει προσωποποιηθεί τόσο πολύ αυτή η αναμέτρηση, ώστε έχει πάρει χαρακτηριστικά πασαρέλας». Από την άλλη ο Λαρισαίος βουλευτής έβαλε ψηλά τον πήχη όσον αφορά τη συμμετοχή των μελών της ΝΔ στην ψηφοφορία ανάδειξης του νέου αρχηγού λέγοντας ότι «θα πρέπει τουλάχιστον να ψηφίσουν 300.000 - 350.000, όσοι ήταν μέχρι πρότινος τα εγγεγραμμένα μέλη στα κομματικά μας κατάστιχα».

Από την πλευρά του ο Β. Μεϊμαράκης επισήμανε την ανάγκη της «ανανέωσης» του στελεχικού δυναμικού ως αναγκαίας προϋπόθεσης να περάσει πιο εύκολα «προς τα έξω» η ίδια αντιλαϊκή πολιτική. «Ο κόσμος, όλους εμάς που πρωταγωνιστήσαμε στην παρούσα διακυβέρνηση, μας έχει βαρεθεί. Θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή, δυστυχώς, η κοινωνία μάς γύρισε την πλάτη, μιλάμε και δεν μας ακούει και γι' αυτό δεν περνάει και ο αντιπολιτευτικός μας λόγος», τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στον «RealFM». Στο πλαίσιο αυτό πρότεινε «να μπει ηλικιακό όριο στην πολιτική σταδιοδρομία», ζητώντας να αξιοποιηθούν στελέχη που ανήκουν στη «γενιά των σαραντάρηδων».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κάτω τα χέρια από τους κομμουνιστές της Ουκρανίας (2023-08-24 00:00:00.0)
Συνεχίζεται η προεκλογική κοκορομαχία (2015-11-11 00:00:00.0)
Δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη η αντιλαϊκή στρατηγική (2009-11-10 00:00:00.0)
Αναζωπυρώνονται παλιότερες εσωκομματικές αντιθέσεις (2009-10-23 00:00:00.0)
Ενιαία και αδιαπραγμάτευτη η στρατηγική της (2009-10-20 00:00:00.0)
Στην «αρένα» του δικομματισμού (2004-02-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ