Παρασκευή 6 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΚΕ
Να σταματήσουν οι εισαγγελικές παρεμβάσεις κατά των μαθητών

Βουλευτές του ΚΚΕ κατέθεσαν σχετική Ερώτηση στη Βουλή. Νέα εισαγγελική παρέμβαση καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί στην Καρδίτσα

Να σταματήσουν άμεσα οι παρεμβάσεις της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και να παρθούν μέτρα για να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των μαθητών και γονιών, ζητούν με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης, Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου. Στο κείμενο της Ερώτησης, που απευθύνεται στους υπουργούς Δικαιοσύνης, Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη, οι βουλευτές επισημαίνουν ότι «κλιμακώνεται η εισαγγελική παρέμβαση κατά των μαθητών που με μαζικές δημοκρατικές διαδικασίες απεφάσισαν το κλείσιμο σχολείων διεκδικώντας το δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν παιδεία με τις κατάλληλες σύγχρονες υποδομές και μόνιμους καθηγητές».

Οι βουλευτές τονίζουν ότι ο εισαγγελέας «αντί να ζητά τη "σύλληψη" και "τιμωρία" των μαθητών, θα έπρεπε να ελέγξει αν τα σχολικά κτίρια είναι ασφαλή για τους μαθητές και τους καθηγητές (κάνουν ακόμη μαθήματα σε ενοικιαζόμενες βιοτεχνίες, κοντέινερ κ.ά.), αν έχουν όλες τις απαραίτητες υποδομές, αν στοιβάζονται και γιατί σε μια αίθουσα 35 - 40 μαθητές, αν υπάρχουν μόνιμοι καθηγητές και όχι ωρομίσθιοι κ.ά.

Για όλα αυτά "κλείνει" τα μάτια και απαιτεί την "σύλληψη" και "τιμωρία" των μαθητών ως κοινών εγκληματιών.

Για την εξέλιξη αυτή ευθύνεται η κυβέρνηση που αντί να επέμβει από την πρώτη στιγμή και να σταματήσει κάθε παρέμβαση της Εισαγγελίας, με τη στάση της επιδοκιμάζει όλες αυτές τις ενέργειες όπως είχε κάνει και στο παρελθόν (το 1999) που ψήφισε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και οδηγήθηκαν στα μαθητοδικεία εκατοντάδες μαθητές», υπογραμμίζουν οι βουλευτές που ζητούν την παύση των εισαγγελικών παρεμβάσεων.

Στην Καρδίτσα

Στο μεταξύ, μετά τη Θεσσαλονίκη και τη Σάμο όπου οι εισαγγελείς έχουν παρέμβει εναντίων των μαθητικών κινητοποιήσεων, άλλο ένα κρούσμα στην επιχείρηση τρομοκράτησης των μαθητών έρχεται να προσθέσει εισαγγελική παρέμβαση στην Καρδίτσα. Οπως καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ του νομού, ο εισαγγελέας Καρδίτσας καλεί τους διευθυντές σχολείων να «υποδείξουν τους πρωταίτιους» των μαθητικών κινητοποιήσεων, που πραγματοποιούνται, με τη μορφή της κατάληψης.

«Δηλώνουμε πως τέτοιου είδους πρακτικές που θυμίζουν άλλες εποχές δε θα περάσουν, θα βρουν απέναντί τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς των μαθητών, όλο το λαό», τονίζει στην ανακοίνωσή της, μεταξύ των άλλων, η ΕΛΜΕ Καρδίτσας. Υπογραμμίζοντας, δε, ότι «είναι θετική η στάση των περισσότερων συναδέλφων Διευθυντών που αρνούνται να παίξουν το ρόλο του πληροφοριοδότη» τους καλεί να συνεχίσουν σε αυτή την κατεύθυνση και να αρνηθούν να καταθέσουν στην Ασφάλεια, να αρνηθούν να καταδώσουν τους μαθητές. Και επισημαίνει: «Ο αγώνας για δημόσια, δωρεάν παιδεία, για το δικαίωμα στη μόρφωση, ο αγώνας ενάντια στη φτώχεια, για μόνιμη σταθερή και με ανθρώπινες συνθήκες δουλειά αφορά και τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές και τους γονείς τους. Είναι αγώνας κοινός».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ