Παρασκευή 6 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Στήριξη στην αντιλαϊκή επίθεση

Την ασυνέπεια με τις προεκλογικές υποσχέσεις του ΠΑΣΟΚ αναδεικνύει ως μείζον ζήτημα η ΝΔ, σχολιάζοντας το σχέδιο προϋπολογισμού, ενώ επί της ουσίας συμπλέει και στηρίζει τη νέα αντιλαϊκή επίθεση.

Η μόνη διαφορά που εντοπίζει ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ μεταξύ του «σχεδίου εξόδου από την κρίση» που είχε εκπονήσει η κυβέρνηση της ΝΔ και του σχεδίου προϋπολογισμού του ΠΑΣΟΚ είναι ότι η ΝΔ υποσχόταν πως θα περιορίσει το έλλειμμα «χωρίς αύξηση των φόρων, αλλά με δραστική περικοπή των κρατικών δαπανών». Η κριτική που ασκεί η ΝΔ στο προσχέδιο προϋπολογισμού, σύμφωνα με τη δήλωση του Γ. Κουμουτσάκου, εντοπίζεται σε τρία σημεία: «Αποκαλύπτει την αναξιοπιστία των προεκλογικών δεσμεύσεων του ΠΑΣΟΚ», «φέρνει περισσότερους φόρους για όλους τους πολίτες» και «οδηγεί την οικονομία στην ύφεση και σε έξαρση της ανεργίας».

Επιπλέον καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ για μικροκομματικά παιχνίδια και χρήση τεχνασμάτων, με στόχο «να φουσκώσει το έλλειμμα του 2009 και να εμφανίσει πλασματική βελτίωση το 2010». Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα αναφέρει ότι «το 1/2 της δαπάνης για το επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης εγγράφεται στον προϋπολογισμό του 2009, ενώ τα έσοδα από την έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις και στη μεγάλη ακίνητη περιουσία από την οποία θα χρηματοδοτείτο το Επίδομα, μεταφέρονται στο 2010. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει επίσης και με τα έσοδα από την είσπραξη του ΕΤΑΚ για το 2009. Και αυτά θα εμφανισθούν το 2010».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ