Παρασκευή 6 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ - ΟΑΣΕ
Νέο αντικομμουνιστικό παραλήρημα

Παραλήρημα αντικομμουνισμού κυριεύει την ΕΕ, ενόψει της 9ης Νοέμβρη. Στην ανακοίνωση του Ευρωκοινοβουλίου, η «πτώση του σιδηρού παραπετάσματος» χαρακτηρίζεται ως σύμβολο ελευθερίας και δημοκρατίας, που εξακολουθεί «να θυμίζει τη μακρά ιστορία των τραγικών γεγονότων που έλαβαν χώρα στη Γερμανία, την Τσεχοσλοβακία, την Ουγγαρία, την Πολωνία και τις χώρες τις Βαλτικής, αλλάζοντας το πρόσωπο της Ευρώπης».

Στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την Τετάρτη 11 Νοέμβρη, προγραμματίζεται συζήτηση με τίτλο «Τι σημαίνει η Ευρώπη για μένα», με τη συμμετοχή 89 παιδιών που γεννήθηκαν στις 9 Νοέμβρη 1989, φιέστα με θέμα «Γιορτάζουμε την 20ή επέτειο της Δημοκρατικής Αλλαγής στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη», καθώς επίσης και έκθεση που τιτλοφορείται «1989-2009 Ευρώπη ολόκληρη και ελεύθερη», ενώ θα πραγματοποιηθεί και επίσημη τελετή στην Ολομέλεια του Σώματος, όπου θα μιλήσουν ο πρώην Πρόεδρος της Τσεχίας και γνωστός αντικομμουνιστής Βάτσλαβ Χάβελ, ο Γέρζι Μπούζεκ, πρώην πρωθυπουργός της Πολωνίας (ο οποίος επιλέχθηκε στη θέση του επικεφαλής του Σώματος, ακριβώς λόγω της χρονικής συγκυρίας, των 20 χρόνων από τις ανατροπές) και θα προβληθούν βίντεο.

Σε αντίστοιχη ανακοίνωση της Σουηδικής Προεδρίας της ΕΕ, γίνεται ιστορική αναδρομή σχετικά με τις ημερομηνίες που συνέβαλαν αποφασιστικά στην «κατάρρευση των κομμουνιστικών καθεστώτων στην Ευρώπη», που κορυφώνονται με την «πτώση του Σιδηρού Παραπετάσματος», με τη σουηδική προεδρία να γιορτάζει τις ανατροπές στη Στοκχόλμη.

Σήμερα, επίσης, ο «Οργανισμός για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη» (ΟΑΣΕ) (ένας οργανισμός που ελέγχεται από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις), που η Ελλάδα ασκεί την προεδρία αυτή την περίοδο, διοργανώνει με τις κυβερνήσεις Αυστρίας και Γερμανίας πανηγυρική εκδήλωση στη Βιέννη. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, ενώ θα μιλήσει και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χανς Ντίτριχ Γκένσερ, από τους πρωτεργάτες επίσης της ανατροπής του σοσιαλισμού.

Ανάλογου περιεχομένου φιέστα συκοφάντησης της ΓΛΔ, διοργανώνει και στη χώρα μας η Γερμανική πρεσβεία την Κυριακή το πρωί στο Γκάζι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ