Παρασκευή 6 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Υπόθεση όλων ο αγώνας στο λιμάνι

Περιοδεία συνδικαλιστών στο ΣΕΜΠΟ και μαζική πικετοφορία το απόγευμα

Από την πρωινή περιοδεία των ταξικών δυνάμεων στο ΣΕΜΠΟ
Από την πρωινή περιοδεία των ταξικών δυνάμεων στο ΣΕΜΠΟ
Με τους απεργούς εργαζόμενους του πρώτου λιμανιού της χώρας, συμπαρατάχθηκαν χτες δεκάδες κλάδοι εργαζομένων του Πειραιά, στεριάς και θάλασσας, ανταποκρινόμενοι στο αγωνιστικό κάλεσμα του ΠΑΜΕ. Αναδείχτηκε έμπρακτα ότι η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά που προωθεί και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για λογαριασμό των μονοπωλίων, αφορά όλους τους εργαζόμενους του Πειραιά, συνολικά την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της χώρας και ότι μόνο με την πανίσχυρη δύναμη του κοινού αγωνιστικού μετώπου των εργαζομένων μπορεί να ανατραπεί.

Το πρωί πολυμελής αντιπροσωπεία της Γραμματείας Πειραιά του ΠΑΜΕ, με επικεφαλείς τον Σάββα Τσιμπόγλου, πρόεδρο της ΠΕΜΕΝ, και τον Σωτήρη Πουλικόγιαννη πρόεδρο του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά βρέθηκε στο πλευρό των εργαζομένων, με περιοδεία στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων στο Ικόνιο. Οι συνδικαλιστές κάλεσαν τους εργαζόμενους να δουν το λιμάνι στο σύνολό του. Δηλαδή, Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, ναυπηγεία, καράβια, και όχι μόνο το ΣΕΜΠΟ. Να δουν όλους τους τομείς που πλήττονται από αυτή την πολιτική των ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΕΕ, με εφιαλτικές επιπτώσεις σε βάρος της εργατικής τάξης.

Με βάση την κεκτημένη πείρα και τα συμπεράσματά, τους κάλεσαν να απομονώσουν τις συμβιβασμένες πλειοψηφίες στις συνδικαλιστικές τους οργανώσεις. Να βγάλουν τον αγώνα τους έξω από τις μάντρες του λιμανιού και να συστρατευθούν με τις ταξικές δυνάμεις, να συντονιστούν με όλους τους εργαζόμενους, αρχίζοντας από αυτούς που πλήττονται από την ιδιωτικοποίηση. Να απαιτήσουν την ακύρωση της σύμβασης παραχώρησης του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων στα δόντια των πολυεθνικών και να διεκδικήσουν λιμάνια αποκλειστικά δημόσια, στην υπηρεσία του λαού.

Από τη χτεσινή μαζική πικετοφορία στον Πειραιά
Από τη χτεσινή μαζική πικετοφορία στον Πειραιά
Το απόγευμα η Γραμματεία Πειραιά του ΠΑΜΕ διοργάνωσε πικετοφορία, η οποία ξεκίνησε από τον Ηλεκτρικό Σταθμό της πόλης. Ηταν τέτοια η ανταπόκριση που μετατράπηκε σε μαζική διαδήλωση εργατών στους δρόμους του κέντρου του Πειραιά, με σύνθημα «δημόσια λιμάνια να ανήκουν στο λαό και όχι στο κεφάλαιο το ιδιωτικό». Στη διαδήλωση παραβρέθηκε και ο δήμαρχος Νίκαιας Στέλιος Μπενετάτος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ