Παρασκευή 13 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Αγωνιστική συγκέντρωση τη Δευτέρα, στα Τρίκαλα

Στις 11 το πρωί στην κεντρική πλατεία της πόλης

Την ερχόμενη Δευτέρα, 16 Νοέμβρη, πραγματοποιείται η αγωνιστική συγκέντρωση κατά της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων, στα Τρίκαλα, που οργανώνει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων «Η Ανοιξη». Με τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση, που θα γίνει στις 11 το πρωί στην κεντρική πλατεία της πόλης, οι μικρομεσαίοι αγρότες του νομού θα διαμηνύσουν τη θέληση και την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν και να εντείνουν τον αγώνα τους, συσπειρωμένοι στο συνεπές αγροτικό κίνημα, για την ανατροπή αυτής της πολιτικής που δημιουργεί, οξύνει και πολλαπλασιάζει τα προβλήματά τους.

Ταυτόχρονα, ξεκαθαρίζοντας στη νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ότι δεν ξεγελιούνται από τα ψίχουλα, που δίνει, «δηλώνουν» ότι δεν πρόκειται να κάνουν ούτε βήμα πίσω από τις ουσιαστικές και ζωτικής σημασίας διεκδικήσεις τους. Απαιτούν, μεταξύ των άλλων, κάλυψη του εισοδήματος που χάνουν λόγω της μεγάλης μείωσης στις τιμές παραγωγού και του γεγονότος ότι μεγάλες ποσότητες παραγωγής έμειναν απούλητες και της αύξησης του κόστους παραγωγής. Προβάλλουν τα αιτήματα για κατώτερες εγγυημένες τιμές σε όλα τα γεωργικά και κτηνοτροφικά προϊόντα, που θα διασφαλίζουν βιώσιμο εισόδημα, σύνδεση των επιδοτήσεων με την παραγωγή, τιμαριθμική αναπροσαρμογή τους και κατάργηση των «νόμιμων» και των «παράνομων» παρακρατήσεων. Διεκδικούν να μην κοπούν οι επιδοτήσεις από τους φτωχούς αγρότες που αναγκάζονται να κάνουν πρόσθετη δουλειά για να συμπληρώσουν το ισχνό αγροτικό εισόδημα και να γίνει άρση του διαχωρισμού των αγροτών σε «κατά κύριο επάγγελμα ή μη». Και διεκδικούν κατάργηση όλων των περιορισμών που θέτει η ΕΕ στη γεωργοκτηνοτροφική παραγωγή και προστασία των ντόπιων προϊόντων από τις αθρόες εισαγωγές, μείωση του κόστους παραγωγής, άμεσο διπλασιασμό της αγροτικής σύνταξης και μείωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης, στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες.

Υπενθυμίζουμε ότι το επόμενο διάστημα, όπως αποφασίστηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ, στη Λάρισα, θα γίνουν συσκέψεις, περιοδείες στα χωριά, τοπικές και περιφερειακές συγκεντρώσεις με στόχο πανελλαδικές συγκεντρώσεις για την αγωνιστική διεκδίκηση των αιτημάτων της μικρομεσαίας αγροτιάς. Η ΠΑΣΥ επισημαίνοντας την επιτακτική ανάγκη για ανασύνταξη και δυνάμωμα του αγροτικού κινήματος, υπογραμμίζει ότι αυτό προϋποθέτει ζωντανή και ουσιαστική λειτουργία και δράση των Αγροτικών Συλλόγων και Συνεταιρισμών, τη συμμετοχή των μικρομεσαίων αγροτών στις διαδικασίες του κινήματος, το δυνάμωμα των αγωνιστικών Ομοσπονδιών και των τοπικών επιτροπών της ΠΑΣΥ. Τονίζει, επίσης, την ανάγκη συμπόρευσης και κοινής δράσης με το εργατικό και ευρύτερα λαϊκό κίνημα, καθώς έχουν κοινά συμφέροντα και κοινό αντίπαλο, ώστε να μπει φρένο στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ, να υπάρξει ένα διακριτό και δυνατό ρεύμα σύγκρουσης με την ΚΑΠ με στόχο την ανατροπή της, γιατί καλύτερη ΚΑΠ μέσα στην ΕΕ των πολυεθνικών και των μονοπωλίων δεν μπορεί να υπάρξει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ