Παρασκευή 13 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Πάντα «πρόθυμοι»

Χρήσιμος για το σύστημα όπως πάντα ο ΛΑ.Ο.Σ. σπεύδει να βάλει πλάτη στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης για σαρωτικές ανατροπές στα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, καλύπτοντας συγχρόνως τα νώτα του. Ο εκπρόσωπός του δήλωσε χτες σχετικά με το «άνοιγμα του Ασφαλιστικού»: «Η μόνη λύση στο ασφαλιστικό αδιέξοδο είναι να ξεκινήσουμε από μηδενική βάση. Το σημερινό ασφαλιστικό σύστημα ήταν καλό για την εποχή του Ελευθερίου Βενιζέλου ή του Ιωάννη Μεταξά, αλλά είναι παντελώς αδύναμο και άχρηστο το 2010. Χρόνια τώρα κυβερνήσεις και υπουργοί Εργασίας προσπαθούν να κάνουν "ομελέτα χωρίς να σπάνε αυγά"».

Αναπαράγοντας την προπαγανδιστική κινδυνολογία πάνω στην οποία επιχειρείται να στηθεί η «μπουλντόζα» που θα ξεθεμελιώσει το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα, το οποίο την ίδια στιγμή απαξιώνει σαν «άχρηστο», ο ΛΑ.Ο.Σ. δίνει «πάσα» στην κυβέρνηση, διαμηνύοντάς της ότι θα είναι σύμμαχός της. Ταυτόχρονα φροντίζει, για ευνόητους λόγους, να μην αποσαφηνίζει ποια ακριβώς είναι η δική του πρόταση, αν και αυτό προκύπτει έμμεσα από την προτροπή του στην κυβέρνηση «να σπάσει αυγά».

Να «σπάσουν» ναι, αλλά τα «μούτρα» των δυνάμεων που σχεδιάζουν παραπέρα πετσόκομμα των κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων της εργατικής τάξης. Από ένα ισχυρό εργατικό λαϊκό κίνημα που θα υπερασπιστεί την κοινωνική ασφάλιση, διεκδικώντας συγχρόνως διεύρυνση των δικαιωμάτων, σύμφωνη με τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ