Παρασκευή 13 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Συγχωνεύσεις και αυξήσεις κεφαλαίου

Διεργασίες συγκέντρωσης κεφαλαίων εξελίσσονται γύρω από το χρηματοπιστωτικό σύστημα, τόσο με συγχωνεύσεις και εξαγορές, όσο και με αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου. Εκρηξη κερδοφορίας που ξεπερνά το 46% εμφανίζει στο 9μηνο του 2009 η Αγροτική Τράπεζα και αυτό παρά τη συνεχιζόμενη καπιταλιστική κρίση.

Η Τράπεζα Αττικής ανακοίνωσε χτες ότι εξετάζει το ενδεχόμενο συγχώνευσης με την Aspis Bank, ενδιαφέρον για την οποία έχει εκδηλώσει και ο μεγαλοεπιχειρηματίας Ρέστης. Μεγαλομέτοχοι στην «Αττικής» είναι το Ταμείο των μηχανικών (ΤΣΜΕΔΕ) με 42%, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο με 20% και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με 19,1%. Να σημειωθεί ότι αδιευκρίνιστες, για την ώρα, είναι οι προθέσεις του κάθε μεγαλομετόχου όπως και της κυβέρνησης.

Σε άντληση φρέσκων κεφαλαίων ύψους 1 δισ. ευρώ προχωρά και η Εμπορική Τράπεζα. Σύμφωνα με τις νόρμες που έχει βάλει ο μεγαλομέτοχος, η γαλλική τράπεζα Κρεντί Αγκρικόλ, υλοποιείται σχέδιο μείωσης προσωπικού κατά 28%, με στόχο τη «βελτίωση της παραγωγικότητας και την προσαρμογή της βάσης κόστους στο νέο οικονομικό περιβάλλον».

Η Αγροτική Τράπεζα (ΑΤΕ) ανακοίνωσε αύξηση κερδών (9μηνο 2009) στα 96,3 εκατ. ευρώ ή 46,7% πάνω σε σχέση με πέρυσι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ