Παρασκευή 13 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Σάλος για τα «ποτισμένα» με αίμα μπόνους

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Νέος σάλος στη Βρετανία, αυτή τη φορά όχι για τα σκανδαλώδη έξοδα των βουλευτών αλλά για τα σκανδαλώδη μπόνους των αξιωματούχων του υπουργείου Αμυνας, που, όπως ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση, θα λάβουν φέτος συνολικά 47 εκατομμύρια στερλίνες - περίπου 52 εκατομμύρια ευρώ.

Περίπου 50.000 εργαζόμενοι πρόκειται να λάβουν ετήσιο πριμ τουλάχιστον χιλίων λιρών - περίπου 1.100 ευρώ - ο καθένας, μέχρι το τέλος του έτους. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Daily Telegraph», ορισμένοι αξιωματούχοι του υπουργείου θα πάρουν πολύ περισσότερα. Εξάλλου, περίπου 287 εκατομμύρια λίρες στερλίνες έχουν καταβληθεί ως μπόνους από την αρχή του πολέμου στο Ιράκ, το 2003.

Τα στοιχεία προκάλεσαν την κατακραυγή της κοινής γνώμης στη Βρετανία. Η κριτική στο πρόσωπο του πρωθυπουργού Γκόρντον Μπράουν είναι εντονότατη κυρίως για τη συμμετοχή στα ιμπεριαλιστικά μέτωπα και για το γεγονός ότι οι θάνατοι στρατιωτών συνεχίζονται. Φέτος, στο Αφγανιστάν έχουν σκοτωθεί 95 στρατιώτες, ενώ από την αρχή της επέμβασης, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, έχουν σκοτωθεί 232 Βρετανοί στρατιώτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ