Παρασκευή 13 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ
Επίθεση στον πρωθυπουργό Θάτσι

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΠΡΙΣΤΙΝΑ.--

Σώος και αβλαβής διέφυγε προχτές αργά το βράδυ από επίθεση ομάδας αγνώστων με πέτρες ο πρωθυπουργός του προτεκτοράτου του Κοσσυφοπεδίου Χασίμ Θάτσι. Η επίθεση έγινε ενώ ο Θάτσι επέβαινε στο αυτοκίνητό του μετά το πέρας προεκλογικής εκστρατείας του κόμματός του «Δημοκρατική Συμμαχία Κοσσόβου», ενόψει των δημοτικών εκλογών της ερχόμενης Κυριακής.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, η επίθεση σημειώθηκε κοντά στο Ντέτσανι του δυτικού Κοσσυφοπεδίου και συνελήφθησαν ήδη τρία άτομα ως ύποπτα για συμμετοχή στο επεισόδιο στη διάρκεια του οποίου ακούστηκαν και πυροβολισμοί.

Το Ντέτσανι θεωρείται σημαντικό προπύργιο της αντιπολιτευόμενης «Συμμαχίας για το Μέλλον του Κοσσόβου» του πρώην πρωθυπουργού Ράμους Χαραντινάι. Μάλιστα, οι σχέσεις του συγκεκριμένου κόμματος με την κυβερνώσα «Δημοκρατική Συμμαχία Κοσσόβου» του πρωθυπουργού Θάτσι θεωρούνται ιδιαίτερα τεταμένες. Γι' αυτό και το κόμμα του Χασίμ Θάτσι έσπευσε να επιρρίψει τις ευθύνες για την επίθεση στη «Συμμαχία για το Μέλλον του Κοσσόβου».

Το ίδιο 24ωρο, η λεγόμενη πρεσβεία των ΗΠΑ στην Πρίστινα εξέφρασε «ανησυχία» για το κύμα βίας που στιγμάτισε και την προκείμενη προεκλογική εκστρατεία ενόψει των τοπικών εκλογών της Κυριακής, υποστηρίζοντας ότι η βία «δεν έχει θέσει ούτε στις προεκλογικές εκστρατείες, ούτε στις εκλογές, ούτε στη δημοκρατική διαδικασία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ