Παρασκευή 13 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΛΠ
Θυσία στο βωμό της κερδοφορίας των μονοπωλίων

Τις τραγικές συνέπειες από την ιδιωτικοποίηση του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας, ανέδειξε η Δ. Μανωλάκου χτες, στη Βουλή

Η κυβέρνηση παραδίδει το λιμάνι του Πειραιά στα μονοπωλιακά συμφέροντα ενώ ταυτόχρονα ποινικοποιεί τους αγώνες των εργαζομένων και προσπαθεί να τους εξαπατήσει. Αυτό τόνισε χτες στην Βουλή, η βουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου κατά την διάρκεια συζήτησης Επίκαιρης Ερώτησής της προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας. Από την πλευρά της κυβέρνησης, η αρμόδια υπουργός Λ. Κατσέλη, επιχείρησε να εμφανίσει μια εικόνα ...δημιουργικού διαλόγου ανάμεσα σε εργαζόμενους και κυβέρνηση.

«Η απεργία στο λιμάνι έληξε και σιγά-σιγά αποκαθίσταται η εύρυθμη λειτουργία του» υποστήριξε χαρακτηριστικά η Λούκα Κατσέλη λέγοντας ότι «δεν υπήρξε από την πλευρά της κυβέρνησης καμία ποινικοποίηση του αγώνα των εργαζομένων. Από την πρώτη ημέρα είχαμε έναν ανοιχτό και ειλικρινή διάλογο». Δήλωσε επίσης ότι «ζητήσανε οι εργαζόμενοι να υπάρξει συνέχιση της τιμολόγησης των υπηρεσιών από τον ΟΛΠ για δεκαπέντε ημέρες, όπερ και με πολύ μεγάλη δυσκολία και νομικές και τεχνικές λεπτομέρειες κατορθώσαμε να το κάνουμε». Τέλος υποστήριξε ότι συνεχίζεται ο διάλογος μεταξύ ΟΛΠ και ΣΕΠ.

«Εξαπατήσατε, συνεχίζετε την κοροϊδία όπως η Νέα Δημοκρατία» τόνισε στην παρέμβασή της η Δ. Μανωλάκου σημειώνοντας πως «η Νέα Δημοκρατία πήγε να το επιβάλει με ΜΑΤ και δακρυγόνα, εσείς με συκοφαντίες και ποινικοποιήσεις του αγώνα, θέλετε να επιβάλλεται το συμφέρον των μονοπωλιακών ομίλων, μόνο που έχετε παρέα και συμβιβασμένες ηγεσίες»!

Οσον αφορά την ουσία της κυβερνητικής πολιτικής, η βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε ότι «ιδιωτικοποιείτε ένα στρατηγικής σημασίας για την ανατολική Μεσόγειο και το παγκόσμιο εμπόριο λιμάνι, το λιμάνι του Πειραιά. Η εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων σε μονοπωλιακούς ομίλους είναι έγκλημα. Θυσιάζετε στο "βωμό" της κερδοφορίας των μονοπωλίων τις λαϊκές ανάγκες». Πρόσθεσε ότι «Οι συνέπειες θα είναι τραγικές. Απελευθέρωση υπηρεσιών, εμπορευμάτων, σύνθλιψη μικρομεσαίων, απολύσεις σε μια σειρά κλάδων, σε λιμενεργάτες, ναυτιλιακούς υπαλλήλους, οδηγούς, αμύθητα όμως τα κέρδη για την πλουτοκρατία από τη λεηλασία του λαϊκού πλούτου».

Ειδικά για το θέμα της απεργίας των λιμενεργατών, η Δ. Μανωλάκου επισήμανε ότι έληξε «με μία (σ.σ. δικαστική) απόφαση άδικη και αυταρχική. Σ' αυτό συμβάλατε κι εσείς με τη συκοφάντηση των εργαζομένων, παρέα και αγκαλιά με τους εμποροβιομήχανους». Η απόφαση, συνέχισε, «ποινικοποιεί το δικαίωμα της απεργίας. Συνεπώς είστε ηθικός αυτουργός αυτής της κατάφωρης, άδικης και αυταρχικής απόφασης». Τέλος αναφορικά με τις περίφημες «εγγυήσεις» της κυβέρνησης για το λιμάνι, σχολίασε ότι «το μόνο που δίνετε είναι εγγυήσεις για παραπέρα ιδιωτικοποιήσεις έντασης και επίθεσης στα δικαιώματα, για τρομοκρατία και αυταρχισμό, μόνο που έχετε φιλολαϊκό προσωπείο. Οι διαβεβαιώσεις και οι εγγυήσεις είναι "κάλπικες", είναι λόγια "του αέρα". Δεν εξασφαλίζετε τη δουλειά των εργαζομένων ούτε με τις τιμολογήσεις, ούτε με τις τρεις αποφάσεις που λέτε. Αυταπάτες καλλιεργείτε».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι εργαζόμενοι έχουν πια πείρα για να κρίνουν ότι το ΚΚΕ στέκεται δίπλα τους (2023-05-09 00:00:00.0)
Ισχυροί οι δεσμοί τους με το ΚΚΕ (2022-07-12 00:00:00.0)
Τραμπούκισαν απεργούς λιμενεργάτες (2016-06-14 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2014-09-19 00:00:00.0)
Κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών (2012-08-22 00:00:00.0)
Με ελιγμούς προσπαθεί να ολοκληρώσει την παράδοση στην COSCO (2009-10-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ