Παρασκευή 13 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ.-- Προσκλήσεις στους ηγέτες 191 χωρών άρχισε από χτες να στέλνει ο Δανός πρωθυπουργός, προκειμένου να συμμετάσχουν στη σύνοδο κορυφής του ΟΗΕ για τις κλιματικές αλλαγές, που έχει προγραμματιστεί να γίνει στην Κοπεγχάγη από τις 7 ως 18 Δεκέμβρη.

ΠΙΟΝΓΙΑΝΓΚ.-- Η ΛΔ Κορέας κατήγγειλε χτες ότι το πρόσφατο ναυτικό επεισόδιο ανοιχτά των δυτικών ακτών της Κορεατικής Χερσονήσου ήταν σχέδιο της γειτονικής Ν. Κορέας με στόχο την ανατροπή της θετικής κατάστασης στις σχέσεις των δύο χωρών.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Περίπου το ένα τρίτο των 720.000 Σέρβων που έχουν καταγραφεί και επίσημα στη μαύρη λίστα της ανεργίας δεν έχουν τελειώσει καν την υποχρεωτική εκπαίδευση, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις βασικές απαιτήσεις μιας μέσου επιπέδου παραγωγικής εργασίας, ανέφεραν χτες σερβικά ΜΜΕ.

ΡΩΜΗ.-- Τριήμερη επίσημη επίσκεψη στην Ιταλία πραγματοποιεί από χτες ο Σέρβος πρόεδρος Μπόρις Τάντιτς, όπου το περασμένο 24ωρο συναντήθηκε με τον Ιταλό ομόλογό του, Τζιόρτζιο Ναπολιτάνο, και με τον πρόεδρο της Κάτω Βουλής του ιταλικού Κοινοβουλίου, Τζανφράνκο Φίνι. Στις συνομιλίες κυριάρχησαν θέματα διμερούς συνεργασίας και η ένταξη της Σερβίας στην ΕΕ. Σήμερα ο Τάντιτς θα συναντηθεί με τον Ιταλό πρωθυπουργό, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, όπου αναμένεται να υπογραφούν η Κοινή Διακήρυξη για την ανάπτυξη συνεταιρισμού στρατηγικής σημασίας και διμερείς συμφωνίες στους τομείς της ενέργειας, της γεωργίας, της άμυνας, του πολιτισμού και της εκπαίδευσης.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ο στρατιωτικός ψυχίατρος Νιντάλ Χασάν, φερόμενος ως δράστης της αιματοχυσίας στη στρατιωτική βάση του Φορντ Χουντ στο Τέξας, θα δικαστεί από αρμόδια δικαστήρια για τη δολοφονία 13 συναδέλφων του, γράφουν σήμερα τα αμερικανικά ΜΜΕ.

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ.-- Επιχειρηματίες στη μεθόριο μεξικανική πόλη Σιουδάδ Χουάρες ζήτησαν την άμεση αποστολή κυανοκράνων του ΟΗΕ στην πόλη για να αποκατασταθεί η τάξη, δηλώνοντας θορυβημένοι από την αιματοχυσία που τη σαρώνει, εξαιτίας του πολέμου μεταξύ των αρχών ασφαλείας και των ναρκεμπόρων.

ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ.-- Χιλιάδες μαοϊκοί προχώρησαν σε αντικυβερνητικές κινητοποιήσεις χτες στο Νεπάλ, ζητώντας παραίτηση της κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ