Σάββατο 14 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΟΣΧΑ.-- Συνομιλίες για το ζήτημα μιας νέας συνθήκης περιορισμού των στρατηγικών όπλων, τα πυρηνικά προγράμματα του Ιράν και της ΛΔ Κορέας θα έχουν την Κυριακή οι Πρόεδροι της Ρωσίας και των ΗΠΑ, Ντμίτρι Μεντβέντεφ και Μπάρακ Ομπάμα, αντίστοιχα, στα πλαίσια της ετήσιας συνόδου του APEC, που θα πραγματοποιηθεί στη Σιγκαπούρη.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Από το κολαστήριο του Γκουαντάναμο στη Νέα Υόρκη μεταφέρονται πέντε από τους κρατούμενους που κατηγορούνται ότι σχεδίασαν τις επιθέσεις της 11ης Σεπτέμβρη 2001, μεταξύ των οποίων ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» των επιθέσεων, Χαλίντ Σέιχ Μοχάμεντ, προκειμένου να ...δικαστούν από ποινικό δικαστήριο, όπως ανακοίνωσαν χτες Αμερικανοί αξιωματούχοι.

ΠΙΟΝΓΙΑΝΓΚ.-- «Εντονες, ειλικρινείς και φιλικές» συνομιλίες με αξιωματούχους της ΛΔ Κορέας δήλωσε ότι είχε ο Ζακ Λανγκ, απεσταλμένος του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί, που ολοκλήρωσε χτες επίσημη επίσκεψή του στη χώρα με σκοπό τη διερεύνηση της δυνατότητας για τη σύναψη διμερών διπλωματικών σχέσεων.

ΠΡΙΣΤΙΝΑ.-- Νέο επεισόδιο σημειώθηκε χτες στο Κοσσυφοπέδιο ενόψει των αυριανών δημοτικών εκλογών. Στο στόχαστρο ενόπλων βρέθηκε ο υποψήφιος της «Συμμαχίας για το Μέλλον του Κοσσόβου» στη Μιτρόβιτσα, Χισένι Αχμέτι, χωρίς ωστόσο να σημειωθούν τραυματισμοί. Παράλληλα, η Σλοβενία αποφάσισε να αποστείλει στο Κοσσυφοπέδιο στρατιωτικό εξοπλισμό αξίας 1,83 εκατ. ευρώ

ΑΓΚΥΡΑ.-- Πιστή στο ρόλο του «μεσολαβητή» που θέλει να διαδραματίσει μεταξύ μουσουλμανικών χωρών και ιμπεριαλιστικών κέντρων η Τουρκία, δήλωσε χτες πρόθυμη να αποθηκεύσει εμπλουτισμένο ουράνιο από το Ιράν, κατά την υπόδειξη του ΟΗΕ να στείλει η Τεχεράνη το εμπλουτισμένο ουράνιο σε τρίτη χώρα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ