Σάββατο 14 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Πιέσεις για ενίσχυση της κατοχής

ΤΟΚΙΟ - ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ - ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Πρωταρχικός στόχος στο Αφγανιστάν είναι η προστασία των ΗΠΑ και των συμμάχων της από ενδεχόμενη επίθεση, όπως ανέφερε χτες σε δηλώσεις του ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα. Σε δηλώσεις του, ο Μ. Ομπάμα υποστήριξε ότι θα ανακοινώσει σύντομα την απόφαση του για την εξέλιξη της κατοχικής στρατηγικής στο Αφγανιστάν, η οποία θα έχει σαν γνώμονα τα δισεκατομμύρια δολάρια και οι χιλιάδες στρατιώτες που βρίσκονται εκεί να εξυπηρετούν τον πρωταρχικό στόχο της «ασφάλειας των ΗΠΑ και των συμμάχων», δηλαδή τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα στην περιοχή. Οπως ισχυρίστηκε δε, δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί και ένα σχέδιο που δε θα έχει ανοιχτή ημερομηνία αποχώρησης των αμερικανικών στρατευμάτων κατοχής από την περιοχή, με τη λύση που θα δοθεί να στέλνει σε κάθε περίπτωση «μήνυμα» στον αφγανικό λαό, ότι έχει σαν στόχο την προστασία και την ασφάλειά του...

Ωστόσο, οι πιέσεις για αύξηση και όχι αποχώρηση της κατοχής από το Αφγανιστάν εντείνονται συνεχώς, ενώ η Γερμανία ανακοίνωσε την αποστολή επιπλέον 100 στρατιωτών στο Αφγανιστάν το Γενάρη.

Παράλληλα, οι Ταλιμπάν συνεχίζουν τις επιθέσεις τους, με χτεσινό στόχο ΝΑΤΟική βάση στην Καμπούλ. Από την έκρηξη τραυματίστηκαν 24 άνθρωποι εκ των οποίων οι περισσότεροι άμαχοι.

Επίθεση αυτοκτονίας σημειώθηκε και στα αρχηγεία των υπηρεσιών κατασκοπίας (ISI) και στο Πακιστάν, στην πόλη της Πεσαβάρ. Η έκρηξη στο κτήριο της ISI, είχε σαν αποτέλεσμα τουλάχιστον 12 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και περισσότεροι από 40 να τραυματιστούν, ενώ το κτήριο καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς. Σε δεύτερη επίθεση αυτοκτονίας σε Αστυνομικό Τμήμα στην Μπανού σκοτώθηκαν επτά αστυνομικοί και ένας κρατούμενος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ