Τρίτη 17 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Συμβάσεις έργου αντί για μόνιμη σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα

Με φόντο τον αγώνα χιλιάδων συμβασιούχων για μόνιμη και σταθερή δουλειά, η διοίκηση του Δήμου Αθηναίων προχωρά στην πρόσληψη 960 εργαζομένων με σύμβαση έργου, διαιωνίζοντας έτσι την «παράδοση» στο δήμο που θέλει με τέτοιου τύπου ελαστικές μορφές εργασίας να καλύπτονται σταθερές ανάγκες.

Συγκεκριμένα, στις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής είναι η πρόσληψη 930 ατόμων για τις ανάγκες της καθαριότητας και άλλων 30 για τις ανάγκες της δημοτικής αστυνομίας. Σύμφωνα με την εισήγηση, οι συμβάσεις έργου των 930 θα έχουν διάρκεια ένα χρόνο, ενώ «το έργο δε θα εκτελείται κατά το σύνηθες δημοσιοϋπαλληλικό ωράριο και η είσπραξη της αμοιβής θα γίνεται με δελτίο παροχής υπηρεσιών. Από αυτούς τους 930, οι 340 θα απασχοληθούν για τον καθαρισμό των ανθυγιεινών εστιών του δήμου, οι 80 για τη μεταφορά υλικών που θα συσσωρεύονται σε αυτές τις εστίες, οι 150 για τον καθαρισμό επιφανειών κτιρίων και μνημείων από συνθήματα, οι 20 για τη μεταφορά υλικών με τα οποία θα καθαρίζονται οι επιφάνειες από συνθήματα, οι 260 για τον καθαρισμό και συντήρηση των στόμιων - σχαρών των ομβρίων υδάτων και οι 80 για την αποκομιδή των φερτών υλικών που προέρχονται από τον καθαρισμό των παραπάνω.

Οι άλλοι 30 θα απασχοληθούν για τη μηχανογράφηση του κύριου όγκου στοιχείων της δημοτικής αστυνομίας, όπως εκθέσεις ελέγχου για άδειες ίδρυσης και λειτουργίας, άδειες μουσικών οργάνων, καταλήψεις κοινόχρηστων χώρων, μηνυτήριες αναφορές, τροποποιήσεις που αφορούν το λειτουργικό ή ιδιοκτησιακό καθεστώς των καταστημάτων».

Συνεχίζεται το απαράδεκτο καθεστώς

Σε ανακοίνωσή της η «Συμπαράταξη» σημειώνει χαρακτηριστικά: «Αντί η δημοτική αρχή του δήμου να προχωρήσει στη μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στο δήμο της Αθήνας με τη μετατροπή όλων των συμβάσεων κάθε μορφής ελαστικής εργασίας σε αορίστου χρόνου, έρχεται ξανά να συνεχίσει το απαράδεκτο καθεστώς των ελαστικών μορφών εργασίας που χρησιμοποιούνται ως μηχανισμοί ανακύκλωσης και συγκάλυψης της ανεργίας, αφού η πραγματικότητα είναι ότι οι εργαζόμενοι που δουλεύουν μέσω αυτών των προγραμμάτων εξαναγκάζονται να δεχθούν τους άθλιους εργασιακούς όρους ύστερα από αρκετά χρόνια εργασιακής περιπλάνησης και ανεργίας. Η πάγια και αμετάκλητη θέση μας είναι: Προσλήψεις με συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου, για σταθερή και μόνιμη δουλειά, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ