Τρίτη 17 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΣΕΕ
Πανελλαδική 24ωρη απεργία πρότεινε το ΠΑΜΕ

Την ανάγκη να δοθεί άμεση απάντηση στο αντεργατικό τσουνάμι τόνισαν στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ που συνεδρίασε χτες τα στελέχη του ΠΑΜΕ, προτείνοντας την κήρυξη 24ωρης προειδοποιητικής πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Σύμφωνα με την πρόταση του ΠΑΜΕ αιτήματα αιχμής της κινητοποίησης πρέπει να είναι:

Η μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές μορφές απασχόλησης (stage, συμβασιούχοι κ.λ.π.) χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Η κατάργηση των αντεργατικών νόμων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που έκαναν «λάστιχο» τις εργασιακές σχέσεις. Μαζικές προσλήψεις στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας της Πρόνοιας. Η διεκδίκηση για κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και μαζί τη μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 60 έτη για τους άντρες, στα 55 έτη για τις γυναίκες και κατά 5 χρόνια λιγότερο για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ). Ουσιαστική αύξηση μισθών και ημερομισθίων (1.400 ευρώ μισθός - 1.120 ευρώ κατώτερη σύνταξη), προστασία των ανέργων με επιδότηση όλων με 1.120 ευρώ επίδομα ανεργίας με πλήρη ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

Τα στελέχη του ΠΑΜΕ σημείωσαν την ανάγκη να οργανωθεί η πάλη της εργατικής τάξης για να μην πληρώσουν την κρίση οι εργαζόμενοι να μπουν εμπόδια στις πολιτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που και σε συνθήκες κρίσης εξασφαλίζουν στο κεφάλαιο να βγει απ' αυτήν με ακόμα μεγαλύτερα υπερκέρδη.

Στην πρόταση των ταξικών δυνάμεων για πανελλαδική απεργία, η παράταξη της ΠΑΣΚΕ σχολίασε ότι δε χρειάζονται κινητοποιήσεις, ενώ ΔΑΚΕ και ΑΠ θέτοντας το δικό τους πλαίσιο δεν την απέρριψαν, χωρίς τελικά η Εκτελεστική να καταλήξει χτες σε συγκεκριμένη απόφαση. Σύμφωνα με την απόφαση της πλειοψηφίας το 34ο συνέδριο της ΓΣΕΕ θα γίνει στη Χαλκιδική από 18 έως 21 Μάρτη του 2010.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ