Τρίτη 17 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
Μεγαλώνει η ανησυχία για το μέλλον της

Συγκέντρωση πραγματοποιούν σήμερα οι εργατοτεχνίτες της Ζώνης στις 11 π.μ. στην Ομόνοια, από όπου θα πορευτούν στο υπουργείο Εργασίας

Νόμο του 2002 με τον οποίο είχε χαρακτηριστεί η επισκευαστική βάση της Κυνοσούρας Σαλαμίνας αρχαιολογικός χώρος τύπου Α (που λέει δηλαδή ότι είναι ανάλογος με το βράχο της Ακρόπολης και απαγόρευε κάθε επισκευαστική δραστηριότητα) «ανασταίνει» με έγγραφό της η ΚΣΤ Εφορία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, δίνοντας νέα τροφή στην ανησυχία για δραστική συρρίκνωση, αν όχι και κλείσιμο της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης του Περάματος. Η Υπηρεσία, με βάση αυτό το νομοθετικό έκτρωμα, το οποίο είχε απενεργοποιήσει ο αγώνας των εργατοτεχνιτών, την περασμένη Πέμπτη έδωσε εντολή στις λιμενικές αρχές να διακόψουν «αμέσως» τις εργασίες αμμοβολής και υδροβολής σε επισκευαζόμενο πλοίο που βρίσκεται σε αυτή την περιοχή.

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για το νόμο 3028/02 τον οποίο είχε ψηφίσει η προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στο πλαίσιο των σχεδιασμών που είχε εκπονήσει τότε για να μπει λουκέτο στη Ζώνη με βάση τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τον περιορισμό της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας της χώρας. Τώρα όπως όλα δείχνουν η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επανέρχεται δριμύτερη επιχειρώντας να «ολοκληρώσει» αυτό που άφησε στη μέση η προηγούμενη. Με δεδομένο επίσης ότι ο ΟΛΠ, είτε με κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, είτε της ΝΔ, είχε προσπαθήσει κατά καιρούς με διάφορες μεθοδεύσεις, να αποσπάσει χώρους της Ζώνης για να τους μετατρέψει σε μάντρα κοντέινερς, δεν είναι τυχαίο ότι η νέα επίθεση σε βάρος της Ζώνης άρχισε ταυτόχρονα με την εγκατάσταση της κινεζικής πολυεθνικής COSCO στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων.

Τα ταξικά σωματεία της Ζώνης απαντώντας στην πρόκληση της κυβέρνησης καλούν σήμερα τους ανέργους του κλάδου σε συγκέντρωση στις 11 π.μ. στην Ομόνοια και από εκεί με πορεία θα κατευθυνθούν στο υπουργείο Εργασίας.

Τα σωματεία με δελτίο Τύπου καταγγέλλουν την κυβέρνηση και την πολιτική της. Οπως αναφέρουν «από τη μια δεσμεύεται για συνάντηση με τα σωματεία μας με θέμα την ανάπτυξη, την παραγωγική ανασυγκρότηση της Ζώνης, τις υποδομές και από την άλλη με τις αποφάσεις και τις επιλογές της μεθοδεύει τη συρρίκνωση, τη διάλυση και το κλείσιμό της». Ενώ ξεκαθαρίζουν ότι «όπως και στο παρελθόν, δε θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση η απόφαση αυτή να υλοποιηθεί».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ