Τετάρτη 18 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΕΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΕΣ
Εισαγγελική έρευνα προκάλεσαν οι αιτιάσεις της MIG

Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τις αναθέσεις των επιδοτούμενων αεροπορικών γραμμών, παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, μετά τις καταγγελίες του προέδρου της «Olympic Air» Α. Βγενόπουλου, τις οποίες η κυβέρνηση έχει παραπέμψει στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα εξεταστεί εάν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της απιστίας και της παράβασης καθήκοντος από τα μέλη της επιτροπής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), που διενήργησε το διαγωνισμό, ενώ θα διερευνηθούν και τυχόν ευθύνες του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Ν. Σηφουνάκη.

Προσφυγή στη Δικαιοσύνη προανήγγειλε και ο Α. Βγενόπουλος, καλώντας ταυτόχρονα σε παραίτηση τον διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ). Η προσφυγή στρέφεται κατά παντός υπευθύνου στην ΥΠΑ, καθώς, όπως υποστηρίζει ο Α. Βγενόπουλους, στα Δελτία Τύπου που εξέδωσε η Υπηρεσία, «εμπεριέχονται λανθασμένοι νομικοί ισχυρισμοί αλλά και, κυρίως, ανακριβή στοιχεία και δυσφημιστικές εκφράσεις κατά της εταιρείας μας».

Υπενθυμίζεται ότι το «ξεσπάθωμα» Βγενόπουλου προκάλεσε ο αποκλεισμός της εταιρείας του «Olympic Air» από το διαγωνισμό για την ανάθεση 16 - σε σύνολο 24 - επιδοτούμενων αεροπορικών γραμμών. Η εκτέλεση των πτήσεων αυτών ανατέθηκε προσωρινά για τους επόμενους τέσσερις μήνες, σε δύο άλλες εταιρείες, με κρατική επιδότηση 2,2 εκατ. ευρώ. Η «Οlympic Αir» είχε διεκδικήσει να αναλάβει τις 16 γραμμές χωρίς επιδότηση, ενώ για τις υπόλοιπες οκτώ, ζητούσε επιδότηση 5,9 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της ΥΠΑ, η «Olympic Air» απορρίφθηκε από το διαγωνισμό επειδή «σε κάθε οικονομική προσφορά δήλωνε εγγράφως ότι τελεί υπό τον όρο της ταυτόχρονης αποδοχής των οικονομικών προσφορών για το σύνολο των 24 γραμμών... ενώ η προσφορά για τις οκτώ γραμμές, είναι μεγαλύτερη κατά 1,1 εκατ. ευρώ από το καταβληθέν αντιστάθμισμα στις OA το αντίστοιχο περσινό διάστημα».

Η ουσία, πάντως, είναι ότι η όποια αντιπαράθεση κυβέρνησης και Α. Βγενόπουλου, γίνεται σε βάρος 850 εργαζομένων, καθώς ο επιχειρηματίας έχει προαναγγείλει ήδη την απόλυσή τους εάν δεν αναλάβει την εκτέλεση των 24 επιδοτούμενων δρομολογίων, ενώ η κυβέρνηση απλά αναγνωρίζει το δικαίωμα του να καθορίσει ο ίδιος την τύχη των εργαζομένων, ανάλογα με τις επιχειρηματικές του κινήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ