Τετάρτη 18 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
Ενα στεφάνι, ένα λουλούδι, μια υπόσχεση για τη συνέχιση του αγώνα

Κατάθεση εκ μέρους του «Ριζοσπάστη»
Κατάθεση εκ μέρους του «Ριζοσπάστη»
«Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά», φώναξαν δεκάδες φοιτητές, εργαζόμενοι, νέοι όταν στο χώρο του Πολυτεχνείου κατέθεσαν στεφάνι οι νέοι στρατευμένοι. Και αυτό το σύνθημα έδεσε λίγο αργότερα με την προειδοποίηση: «Ελλάδα, Κύπρος, Παλαιστίνη, Αμερικάνος δε θα μείνει», όταν στεφάνια κατέθεσαν: ο πρέσβης της Παλαιστίνης Samir Abonghazaleh, η Γενική Ενωση Παλαιστίνιων Φοιτητών, αντιπροσωπεία της Βολιβαριανής πρεσβείας, της Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, το ΑΚΕΛ, η Προοδευτική Κίνηση Κυπρίων Φοιτητών. Ενώ στεφάνι κατέθεσε και εκπρόσωπος της Συντακτικής Επιτροπής και των εργαζομένων του «Ριζοσπάστη».

Χθες δεκάδες φορείς, εργατικά σωματεία, πολιτιστικοί σύλλογοι κατέθεσαν στεφάνι. Μαθητές δημοτικών σχολείων έβαλαν όλη τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους και αντί για στεφάνι κατέθεσαν τις ζωγραφιές τους εμπνευσμένες από τον ξεσηκωμό του '73. Στεφάνια ακόμη κατέθεσαν: Προοδευτική Ενωση Μητέρων Ελλάδας, οι Σύλλογοι Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ και Ιδιωτικών Σχολείων και πολλοί φοιτητικοί σύλλογοι. Επίσης, η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας και η Ομοσπονδία Γονέων Αθήνας. Η Κανέλλα Γεωργοπούλου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας και αντιπρόεδρος της ΑΣΓΜΕ, δήλωσε: «Τα μηνύματα του Πολυτεχνείου τιμώνται στον αγώνα. Οποιος θέλει να περιφρουρήσει και να δυναμώσει το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της Παιδείας, τιμά και τα μηνύματα του Πολυτεχνείου».

Το αγωνιστικό «παρών» από τους μαθητές του ΣΑΣΑ
Το αγωνιστικό «παρών» από τους μαθητές του ΣΑΣΑ
«Αγώνας, ρήξη, ανατροπή, η Ιστορία γράφεται με ανυπακοή». Με αυτό το σύνθημα υποδέχτηκαν τους εκπροσώπους του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας (ΣΑΣΑ), που κατέθεσαν χθες στεφάνι. «Τα μηνύματα του Πολυτεχνείου είναι επίκαιρα, γιατί, όπως βλέπουμε, νομιμοποιούνται οι απολύσεις των γονιών μας, μειώνεται η δική μας μόρφωση, όλα τείνουν προς την ιδιωτικοποίηση. Ο αγώνας του Πολυτεχνείου αποτελεί μια παρακαταθήκη για το σήμερα, για τα 15μελή των σχολείων που πρέπει να οργανώσουν την πάλη του μαθητικού κινήματος και να συμπορευτούν με το εργατικό και φοιτητικό κίνημα», δήλωσε εκπρόσωπος του ΣΑΣΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ