Τετάρτη 18 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΡΗΤΗ
Ενωσαν τις φωνές τους εργαζόμενοι και νεολαία

Από την πορεία στο Ηράκλειο
Από την πορεία στο Ηράκλειο
Δίνοντας αγωνιστικό «παρών» εργαζόμενοι, φοιτητές, σπουδαστές, μαθητές και πολλοί άλλοι, άνθρωποι του μόχθου και της δουλειάς, πραγματοποιήθηκαν χτες το απόγευμα οι αντιιμπεριαλιστικές συγκεντρώσεις και πορείες στην Κρήτη τιμώντας τα 36 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου κατά της αμερικανοκίνητης χούντας.

Στο Ηράκλειο Κρήτης η συγκέντρωση έγινε το απόγευμα στην Πλατεία Ελευθερίας. Νωρίτερα φοιτητές, μαθητές, νέοι, εργαζόμενοι με τα πανό του ΚΚΕ, της ΚΝΕ και του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν προσυγκέντρωση στην πλατεία Κορνάρου και συγκροτημένα με πορεία έφτασαν λίγη ώρα αργότερα στο χώρο της συγκέντρωσης. Η συμμετοχή του κόσμου ήταν μαζική, με δυναμικά αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα στην πορεία που ακολούθησε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία των μαθητών, που κάτω από το πανό του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Ηρακλείου φώναζαν συνθήματα για «Μόρφωση, δουλειά, ανεξαρτησία» και ένωναν τη φωνή τους με το ΠΑΜΕ, το Μέτωπο Σπουδαστών, το Σύλλογο γυναικών Ηρακλείου της ΟΓΕ, την Επιτροπή Ειρήνης κ.ά.

Στα Χανιά η συγκέντρωση έγινε στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, με προσυγκέντρωση στην πλατεία Γεφυροπλάστιγγας των δυνάμεων του ΚΚΕ, της ΚΝΕ και του ταξικού κινήματος. Εγινε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με κατάληξη το μνημείο Ηρώων, όπου έγινε κατάθεση στεφανιών.

Επίσης συγκέντρωση έγινε στο Ρέθυμνο στο Δημαρχείο και πορεία μέσα στην πόλη και στο Λασίθι χτες το πρωί στην κεντρική πλατεία του Αγίου Νικολάου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ