Πέμπτη 19 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΔΚΝΑ
Ανέστειλε τις κινητοποιήσεις

Την αναστολή των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στον Ενιαίο Σύνδεσμο Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής (ΕΣΔΚΝΑ) αποφάσισε χτες το μεσημέρι η πλειοψηφία (ΠΑΣΚ) στο ΔΣ του Συλλόγου. Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι είχαν ξεκινήσει από χτες το πρωί, επ' αόριστον κινητοποιήσεις καθώς οφείλονται δεδουλευμένα ενός 15νθημέρου στους μόνιμους και τους συμβασιούχους αορίστου χρόνου, τριών μηνών στους συμβασιούχους έργου.

Οπως καταγγέλλουν οι ταξικές δυνάμεις, το πρόβλημα της καθυστέρησης των δεδουλευμένων αναμένεται να συνεχιστεί καθώς την περασμένη Δευτέρα το δικαστήριο αποφάσισε να δεσμεύσει τη χρηματοδότηση του ΕΣΔΚΝΑ. Η απόφαση ήρθε ύστερα από την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που έκανε ιδιωτική εταιρεία για χρέη που της οφείλει ο Σύνδεσμος για τη λειτουργία του εργοστασίου μηχανικής ανακύκλωσης.

Η πλειοψηφία δικαιολόγησε την απόφασή της για ανάκληση των κινητοποιήσεων επικαλούμενη δέσμευση του υπουργείου Εσωτερικών πως θα καταβληθούν τα δεδουλευμένα έως αύριο Παρασκευή. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ διαφώνησαν με την ανάκληση τονίζοντας ότι δεν υπάρχει καμιά ρητή διαβεβαίωση και καλούν τους εργαζόμενους σε αγωνιστική επαγρύπνηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ