Παρασκευή 20 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
Συνεχίζεται ο οικονομικός στραγγαλισμός

Η Δημοτική Αρχή κάλεσε σε κοινό αγώνα τους εργαζόμενους στο Δήμο και τους κατοίκους της πόλης

Στιγμιότυπο από παλιότερη κινητοποίηση του Δήμου Νίκαιας
Στιγμιότυπο από παλιότερη κινητοποίηση του Δήμου Νίκαιας
Εκτακτο ανοιχτό Δημοτικό Συμβούλιο έγινε προχτές το βράδυ με μοναδικό θέμα το οξυμένο οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Νίκαιας με αποτέλεσμα να υπάρχει καθυστέρηση στη μισθοδοσία των εργαζομένων.

Στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος Στέλιος Μπενετάτος, αφού παρουσίασε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, επισήμανε την ανάγκη διεκδίκησης του παγώματος των τοκοχρεολυσίων, την ενίσχυση των σταθερών εσόδων του Δήμου με τα αντίστοιχα κονδύλια που απαιτούνται για τη σταθερή μισθοδοσία των υπαλλήλων που μονιμοποιήθηκαν με το ΠΔ 164 και την άμεση απόδοση των παρακρατηθέντων πόρων. Πρόταση που έτυχε κοινής αποδοχής.

Παράλληλα, ο δήμαρχος αναφέρθηκε στην άρνηση έως σήμερα της κυβέρνησης, παρά την ενημέρωσή της από τις 29 Οκτώβρη, για πάγωμα της καταβολής των τοκοχρεολυσίων και άμεσα για το μήνα Νοέμβρη στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και κατήγγειλε ότι υπάρχουν σκέψεις στην κυβέρνηση για μείωση από τον Προϋπολογισμό των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) κατά 15% και της ΣΑΤΑ κατά 20%, που για το Δήμο Νίκαιας σημαίνει μείωση των εσόδων ανά έτος πάνω από 3 εκατομμύρια ευρώ.

Χαρακτηριστική στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν η τοποθέτηση εκπροσώπου της παράταξης του Στ. Λογοθέτη «Το μέλλον της Νίκαιας» πως θα έπρεπε να εγκατασταθεί στο Δήμο Δημοτική Αστυνομία ώστε μέσα από τα πρόστιμα που θα επιβάλλει στους πολίτες να εισπράττει χρήματα ο Δήμος! Η λογική δηλαδή, των εκπροσώπων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και του ΛΑ.Ο.Σ. στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Να φορτώνουν όλο και περισσότερα δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.

Η Δημοτική Αρχή Νίκαιας κάλεσε σε κοινό αγώνα όλους τους εργαζόμενους αλλά και τους κατοίκους της πόλης. Από κοινού να προχωρήσουν σε πολύμορφες κινητοποιήσεις και να συνοδευτούν, αν χρειαστεί, ακόμα και με το κλείσιμο του Δήμου και να κλιμακωθούν σε περίπτωση που δεν υπάρξει απάντηση από την κυβέρνηση. «Αυτός ο αγώνας, τονίστηκε, είναι μονόδρομος, γιατί ο στόχος μας είναι η λειτουργία του Δήμου και για τους δημότες και για τους εργαζόμενους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ