Παρασκευή 20 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ
Παραδίνεται στις ορέξεις των επιχειρηματιών

Και το Πανθεσσαλικό Στάδιο (φωτ.) ετοιμάζεται για να δοθεί στους επιχειρηματίες

ICON press

Και το Πανθεσσαλικό Στάδιο (φωτ.) ετοιμάζεται για να δοθεί στους επιχειρηματίες
Στο τελευταίο Νομαρχιακό Συμβούλιο της ΝΑ Μαγνησίας παίχτηκε η οριστική πράξη παράδοσης του Πανθεσσαλικού Σταδίου στις επιχειρηματικές ορέξεις του κεφαλαίου, μέσω της σύστασης εταιρείας με την επωνυμία «ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΑΘΛΑ ΑΕ». Μάλιστα, στη μελέτη βιωσιμότητας αναφέρεται ψευδώς ότι η απόφαση για τη μετα-ολυμπιακή αξιοποίηση του Πανθεσσαλικού Σταδίου και όλων των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων ήταν ομόφωνη από τα κόμματα της Βουλής, πριν ακόμα ξεκινήσουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004.

Το ΚΚΕ όχι μόνο δεν ψήφισε, αλλά δε μετείχε ούτε στην Εθνική Επιτροπή διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων. Προειδοποιούσε, μάλιστα, ότι η μετα-ολυμπιακή αξιοποίηση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων έχει, ήδη, καθοριστεί από τους νόμους που ψηφίστηκαν και οι οποίοι προβλέπουν ότι στις περιοχές των εγκαταστάσεων αναπτύσσονται χρήσεις τουρισμού, αναψυχής και υπηρεσιών.

Εκτιμούσαμε ακόμα ότι τα Ολυμπιακά έργα δεν πρόκειται να ικανοποιήσουν τις πραγματικές ανάγκες του λαού και της νεολαίας για άσκηση, φυσική αγωγή, γι' αυτό που εμείς, ως Κόμμα, περιγράφουμε με τον όρο μαζικός, λαϊκός αθλητισμός. Και τονίζαμε ότι τα αθλητικά έργα, κατά κύριο λόγο, καλούνται να εξυπηρετήσουν και αφορούν στον επαγγελματικό αθλητισμό υψηλών επιδόσεων και αποδόσεων. Θα παραμείνουν και στο μέλλον απροσπέλαστα για τα πλατιά λαϊκά στρώματα, όχι μόνο εξαιτίας των περιορισμών στη χρήση τους, αλλά, κυρίως, λόγω του γεγονότος ότι η φυσική αγωγή απουσιάζει από τη ζωή της πλειοψηφίας των εργαζομένων.

Και έρχεται η μελέτη βιωσιμότητας για την εταιρεία «ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΑΘΛΑ ΑΕ» να επιβεβαιώσει τις θέσεις και εκτιμήσεις του ΚΚΕ. Προτείνεται η εγκατάσταση και λειτουργία επιχειρήσεων, όπως Γυμναστήριο, Σχολές Μουσικής και Χορού, Ινστιτούτα Περιποίησης - Ομορφιάς, Κομμωτήρια, Παιδικός Σταθμός, Φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών και Μαθημάτων, Καταστήματα Τραπεζών, Καταστήματα ΟΠΑΠ, Κέντρο Ενημέρωσης Επιχειρήσεων Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Κέντρο Τουριστικής Προβολής Θεσσαλίας, Λειτουργία Αθλητικού Μουσείου που, μάλιστα, θα το επισκέπτονται μαθητές πληρώνοντας εισιτήριο. Σ' αυτή τη φάση δεν προτείνονται (αλλά στο μέλλον;) Εμπορικό Κέντρο Πολλαπλών Χρήσεων, Ξενοδοχείο 4 ή 5 αστέρων, Ιδιωτικό Εκπαιδευτήριο - Κολέγιο, Επιμελητηριακό Πανεπιστήμιο, κ.ά.

Ενας αγώνας ...300 ευρώ

Κι αφήνουμε τελευταίο το Τουρνουά Μαθητικού Αθλητισμού, όπου προτείνεται να χρεώνεται κάθε αγώνας 300 ευρώ και γι' αυτό το ποσό θα συνεισφέρουν τα παιδιά των σχολείων. Φυσικά, προτείνεται η διοίκηση του Πανθεσσαλικού Σταδίου να αποτελείται από έμπειρα στελέχη της αγοράς στον τομέα του αθλητικού μάνατζμεντ, των χορηγιών και της διαφήμισης, προκειμένου κατάλληλα να προβληθούν όλες οι δράσεις του Πανθεσσαλικού.

Γίνεται, λοιπόν, φανερό ότι οφείλουμε να συμβάλουμε στην ανάπτυξη κινήματος αντίστασης στην εμπορευματοποίηση των εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού Σταδίου και την παραχώρησή τους στο κεφάλαιο. Η όποια αντίδραση υπήρχε μέχρι σήμερα εκδηλωνόταν μόνο μέσα από τις δυνάμεις μας στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας και στους Δήμους Βόλου και Νέας Ιωνίας. Κίνημα που να απαντάει και να επιβάλλει το Ολυμπιακό Στάδιο να γίνει το σπίτι δεκάδων ερασιτεχνικών σωματείων όλων των αθλημάτων που συμβάλλουν, τα μέγιστα, στην υγεία, ψυχαγωγία, αλλά και στην κοινωνικοποίηση των κατοίκων της περιοχής και όχι μόνο, στο δικαίωμα της δωρεάν άθλησης για όλους. Να προωθήσει τη συνεργασία των τοπικών φορέων (Τοπική Αυτοδιοίκηση, αθλητικοί, κοινωνικοί φορείς), στην κατεύθυνση του Ενιαίου Σχεδιασμού Αθλησης και Φυσικής Αγωγής. Η διοίκηση και διαχείριση του Πανθεσσαλικού Σταδίου να στελεχώνεται από πρόσωπα που θα υποδεικνύει η τοπική κοινωνία, μέσα από αιρετούς φορείς της Αυτοδιοίκησης, από τους αθλητικούς φορείς, από το Σύλλογο Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής, από το Εργατικό Κέντρο, κ.ά.


Γιώργος ΧΑΡΜΑΝΗΣ
Νομαρχιακός σύμβουλος Μαγνησίας, με τη ΝΑΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ