Παρασκευή 20 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΟΣΑ
Συνεχίζει την ιδεολογική τρομοκρατία...

Σκιαγραφεί με μελανά χρώματα την ελληνική οικονομία και ζητά επιτάχυνση των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων

Εντείνονται οι πιέσεις και οι εκβιασμοί σε βάρος του ελληνικού λαού, προκειμένου να αποδεχτεί χωρίς αντιδράσεις και αντιστάσεις τα σκληρά μέτρα που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στις εργασιακές σχέσεις, στο ασφαλιστικό σύστημα, στην Παιδεία, στην Υγεία και την Πρόνοια.

Μετά τις ασκήσεις ιδεολογικής τρομοκρατίας όπου επιδόθηκαν την προηγούμενη βδομάδα Ευρωπαϊκή Ενωση και κυβερνητικά στελέχη, ο γνωστός για τις αντιδραστικές του θέσεις ΟΟΣΑ έβαλε τη δική του πινελιά.

Σύμφωνα με προβλέψεις για την πορεία της οικονομίας των χωρών - μελών του, που έδωσε χτες στη δημοσιότητα, «προτρέπει» την ελληνική κυβέρνηση:

  • Να δράσει άμεσα με διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στο δημοσιονομικό τομέα, στο σύστημα Υγείας και τις συντάξεις, για την αντιμετώπιση της γήρανσης του πληθυσμού...
  • Να προχωρήσει στη μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας με στόχο τη μεγαλύτερη ευκινησία (flexibility) και στη μεταρρύθμιση της αγοράς των προϊόντων. Να μειώσει αυστηρά τις δαπάνες και να πετύχει την πάταξη της γενικευμένης φοροδιαφυγής.

Είναι ακριβώς η ίδια «συνταγή», η ίδια στρατηγική εξόδου των καπιταλιστικών οικονομιών από την κρίση, την οποία προωθούν από κοινού όλα τα επιτελεία του διεθνούς κεφαλαίου. Ακριβώς τις ίδιες θέσεις είχε διατυπώσει και την προηγούμενη βδομάδα το ΕΚΟΦΙΝ, τις ίδιες απόψεις υποστηρίζουν στο εσωτερικό της χώρας και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις της ολιγαρχίας. Τα μέτωπα πάλης επομένως των εργαζομένων, του λαϊκού κινήματος, στρέφονται εξ ανάγκης κατά του «μαύρου» μετώπου της ολιγαρχίας, της κυβέρνησης και διεθνών οργανισμών. Στις προβλέψεις αναφέρεται, επίσης, ότι η οικονομική κρίση θα συνεχιστεί και το 2010 στην Ελλάδα, με προοπτικές ανάκαμψης της οικονομικής δραστηριότητας από το 2011, θέτοντας όμως δύο προϋποθέσεις: Η νέα κυβέρνηση να προχωρήσει αποφασιστικά στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που έπρεπε να είχαν γίνει προ πολλού... Ως δεύτερη προϋπόθεση θέτει το διεθνές περιβάλλον, τη διεθνή συγκυρία. Εκτιμά ότι η ανεργία θα διατηρηθεί στο 10,5% το 2010 και 2011, ενώ το δημόσιο χρέος το 2009 θα ξεπεράσει το 120% του ΑΕΠ και το έλλειμμα θα φτάσει στο 12,75% του ΑΕΠ. Τα μέτρα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση χαρακτηρίζονται προσωρινά και έκτακτου χαρακτήρα και ζητά την επιβολή σκληρότερων και μόνιμου χαρακτήρα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ