Παρασκευή 20 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Ο σωστός

«Οδηγούσε επί εννέα ώρες για να αγοράσει μία εφημερίδα... Ηλικιωμένος Αυστραλός που ξεκίνησε από το σπίτι του για να αγοράσει εφημερίδα, προσπέρασε το σημείο όπου έπρεπε να στρίψει και συνέχισε να οδηγεί για άλλα... 600 χιλιόμετρα προς τη λάθος κατεύθυνση. Επειτα από εννέα ώρες κατέληξε στο συμπέρασμα ότι είχε χαθεί. Ζήτησε βοήθεια από ένα περιπολικό της αστυνομίας, η οποία επικοινώνησε και με τη σύζυγό του. Μετά το αίσιο τέλος της περιπέτειας ο 81χρονος Ερικ Στούαρτ αποκάλυψε σε δημοσιογράφους που του πήραν συνέντευξη ότι δεν θα αγόραζε ποτέ GΡS για να τον βοηθάει στον δρόμο. "Τι να τα κάνεις αυτά; Δεν έχει πλάκα αν δεν μπορείς να χαθείς..." είπε» (το ρεπορτάζ στο ΒΗΜΑ).

Η λύση στο φορολογικό

«Στην Αμερική η πρόοδος είναι πολύ μεγάλη, μετά την εκλογή του προέδρου Ομπάμα. Από τις γκαλερί που χτυπάνε ηρωίνη στο Βανκούβερ ως την αποποινικοποίηση της προσωπικής κατοχής που ψηφίστηκε στο Μεξικό, φαίνεται ότι τα πράγματα αλλάζουν στην αμερικανική ήπειρο (...) την περασμένη εβδομάδα, η δεξαμενή σκέψης Transform, στη Βρετανία, πρότεινε οι ουσίες, από την κάνναβη ως το κρακ, να παρέχονται μέσω ιατρικής συνταγής, να πωλούνται στα φαρμακεία ή να γίνεται η χρήση τους με ειδικές άδειες (...) Ενας λόγος που έχει αλλάξει τόσο το κλίμα είναι οικονομικός, κατά τον Economist. Στην Καλιφόρνια υπολογίζεται ότι η Πολιτεία θα εισπράξει περί το 1,3 δισεκατομμύριο δολάρια, αν επιβληθεί φόρος 50 δολαρίων ανά ουγκιά πώλησης μαριχουάνας. Ταυτοχρόνως θα εξοικονομηθούν πολλοί αστυνομικοί πόροι (αστυφύλακες, χρόνος, χώρος στις φυλακές) οι οποίοι θα στραφούν στη δίωξη των εμπόρων. Και στην Ευρώπη οι Αρχές δέχονται πιέσεις για τέτοια μέτρα» (το θέμα στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Γρίπη ή απόλυση;

«Στις ΗΠΑ το Κογκρέσο κατέθεσε επείγον νομοσχέδιο που υποχρεώνει τους εργοδότες να ζητούν από τους εργαζόμενους να μείνουν σπίτι τους όταν νοσούν και να πληρώνουν έως πέντε ημέρες απουσίας τους. Ωστόσο οι Αμερικανοί που κινδυνεύουν να χάσουν την εργασία τους δεν υπακούουν» (το θέμα στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ