Σάββατο 21 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Φοβούνται το λαϊκό κίνημα...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΤΕΛΙΚΑ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ...ΓΙΑΤΡΟΣ! Για τον πρωθυπουργό μιλάμε, που δήλωσε πως η χώρα πρέπει να «βγει από την Εντατική» (και γι' αυτό, φυσικά, οφείλουν να πληρώσουν οι εργαζόμενοι)...

Μόνο που ήταν ...ατυχής ή έμπνευση και η παρομοίωση. Ιδίως όταν δυο μέρες νωρίτερα η ίδια η υπουργός Υγείας παραδέχθηκε ότι λείπουν 400 κλίνες (πραγματικών) εντατικών μονάδων σε όλη τη χώρα.

Καλό είναι να τα αποφεύγει αυτά ο επικεφαλής μιας κυβέρνησης, που με τον προϋπολογισμό που φέρνει στέλνει στα ...Τάρταρα, την Υγεία, την Παιδεία, την Κοινωνική Ασφάλιση και, φυσικά, τους μισθούς και τις συντάξεις.

Γιατί από πού να το πιάσεις; Από την εισοδηματική πολιτική του παγώματος μισθών στο Δημόσιο; `Η από τη σπουδή του ΣΕΒ να υπογράψει με τους «εταίρους» του (ξέρετε για ποιους μιλάμε) μιαν ακόμη συλλογική σύμβαση πείνας;

Οσο για τους «κοινωνικούς διαλόγους» που μας σερβίρουν από εδώ και από εκεί, ας καταλάβουν ότι ο Ελληνας μισθωτός δεν έχει καμία διάθεση να συζητήσει το ...πόσο φτωχός θα είναι.

Γιατί βλέπει τα κέρδη των τραπεζών, των πολυεθνικών και όσων θα έπρεπε να πληρώσουν τη λεγόμενη κρίση να πολλαπλασιάζονται με τους (συνήθεις) ταχύτατους ρυθμούς.

Βλέπει, επίσης, τους γνωστούς μεγαλοσχήμονες επιχειρηματίες να τρώγονται μεταξύ τους και με την κυβέρνηση, για το ποιος θα πάρει το μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας, δηλαδή πάλι τα ...δικά μας λεφτά.

Για να μιλήσουμε κι εμείς, πάντως, με ιατρικούς όρους, αυτό που επιθυμεί η κυβέρνηση δεν είναι να ...μας βγάλει από την Εντατική. Να περάσει την αντιλαϊκή πολιτική της με το εργατικό κίνημα σε ...μόνιμη καταστολή επιθυμεί.

Και γι' αυτό θα επιστρατεύσει τους πάντες και τα πάντα. Βλέπετε, το μόνο πράγμα που φοβούνται είναι οι δικοί μας αγώνες.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ