Σάββατο 21 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Επιχείρηση εξωραϊσμού της αντιλαϊκής πολιτικής

«Πάγος στην κυβέρνηση», κραυγάζει το πρωτοσέλιδο της «Αυγής» χτες, το οποίο βεβαίως αναπαρήγαγαν στελέχη του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ σε δημόσιες εμφανίσεις τους, ανάμεσά τους και ο επικεφαλής του σχήματος Αλ. Τσίπρας. Και στον υπότιτλο σημειώνει: «Οι κοινωνικές αντιδράσεις, που διαπέρασαν ακόμη και το ΠΑΣΟΚ, ανάγκασαν τον Πρωθυπουργό να "μαζέψει" την αιφνίδια κυβερνητική απόφαση για πάγωμα μισθών και συντάξεων στο Δημόσιο».

Σε ποιον, άραγε, χρησιμεύει αυτό το πρωτοσέλιδο της «Αυγής»; Σίγουρα όχι σε όλους εκείνους τους εργαζόμενους και συνταξιούχους, που, αν δεν το έχουν ήδη αντιληφθεί, θα το αντιληφθούν, αργά ή γρήγορα, ότι οι μισθοί και οι συντάξεις τους είναι αυτά που μπαίνουν στον «πάγο» της πιο «βαθιάς κατάψυξης». Καθώς ακόμα και οι όποιες αυξήσεις αφορούν πενταροδεκάρες, την ώρα που η ακρίβεια καλπάζει και εξανεμίζει το πενιχρό εισόδημα της εργατικής λαϊκής οικογένειας.

Οι χρήσιμες για την κυβέρνηση λαθροχειρίες της «Αυγής» έχουν και συνέχεια. Στη σελίδα 9 παρουσιάζει τις κυβερνητικές εξαγγελίες για το φάρμακο με τον τίτλο «Πρόχειρες εξαγγελίες για τη ..."μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης"!». Σαν «προχειρότητα» χαρακτηρίζει η «Αυγή» μια στοχοπροσηλωμένη στην ενίσχυση της κερδοφορίας των πολυεθνικών πολιτική, που συγχρόνως οδηγεί σε αύξηση της συμμετοχής των εργαζομένων στην αγορά φαρμάκων, σε νέες περικοπές των ασφαλιστικών ταμείων.

Και εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με «ό,τι του φανεί του λωλοστεφανή», εν προκειμένω της «Αυγής», αλλά με συνειδητή προσπάθεια εξωραϊσμού της κυβέρνησης και της βαθιά αντεργατικής - αντιλαϊκής της πολιτικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ