Πέμπτη 26 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΤΑΙΡΕΙΑ «KLEENWAY»
Τρομοκρατεί με απολύσεις

Παράλληλα χρωστά λεφτά σε εργαζόμενους, καταγγέλλει το

Σωματείο Καθαριστών - Καθαριστριών Λάρισας

Δύο μήνες έχουν να πληρωθούν οι 21 εργαζόμενοι που καθαρίζουν το ΤΕΙ Λάρισας, από την εταιρεία «kleenway» που έχει αναλάβει την εργολαβία, ενώ ο εργοδότης απέλυσε δύο από τις εργαζόμενες όταν διεκδίκησαν τα δικαιώματά τους.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωση - καταγγελία του το Σωματείο Καθαριστών - Καθαριστριών Λάρισας, μετά από καταγγελίες του σωματείου και του Εργατικού Κέντρου Λάρισας στα τέλη Οκτώβρη, σε έλεγχο που έκανε η Επιθεώρηση Εργασίας διαπίστωσε ότι δεν έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα στους 21 εργαζόμενους. Τότε η εταιρεία προχώρησε στην πρώτη απόλυση εργαζόμενης επειδή τόλμησε να απευθυνθεί στον πρόεδρο του ΤΕΙ για να διαμαρτυρηθεί απαιτώντας να πληρωθεί. Παρά το γεγονός ότι ο εργοδότης δεσμεύτηκε στην Επιθεώρηση Εργασίας ότι θα καταβάλει όλα τα οφειλόμενα ποσά το αργότερο έως τις 10 του Νοέμβρη, κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα.

Την περασμένη Πέμπτη η εργοδοτική τρομοκρατία και η ασυδοσία ξεπέρασαν κάθε όριο, αφού ο εργοδότης με εκβιαστικό τρόπο υποχρέωνε τους εργαζόμενους να υπογράψουν (στο μητρώο του ΙΚΑ) και να αποδεχτούν διαφορετική ημερομηνία πρόσληψης από την πραγματική, Επίσης, ζητούσε να υπογράψουν όχι ως καθαρίστριες-καθαριστές αλλά ως ανειδίκευτοι εργάτες. Οταν οι εργαζόμενοι αντέδρασαν στη νέα αυθαιρεσία, ο εργοδότης απέλυσε μία ακόμα εργαζόμενη για να την τιμωρήσει, ενώ έδωσε προθεσμία σε μία άλλη να του απαντήσει αν δέχεται να εργάζεται ως ανειδίκευτη εργάτρια, αλλιώς «θα πάει στο σπίτι της»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ