Πέμπτη 26 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Το απεργιακό προσκλητήριο να φτάσει παντού

Απόφαση για 24ωρη απεργία στις 17 Δεκέμβρη πήρε το Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο. Πληθαίνουν οι φωνές που καταδικάζουν το «διάλογο» - απάτη

Εξοπλισμένες με την πείρα από τη μάχη των προχτεσινών μαζικών, δυναμικών συλλαλητηρίων σε όλη τη χώρα, όπου χιλιάδες εργαζόμενοι, νεολαίοι, συνταξιούχοι ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ διαδήλωσαν για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους και ενάντια στη σαρωτική επίθεση που εξαπολύουν κεφάλαιο, ΕΕ και κυβέρνηση, οι ταξικές δυνάμεις ρίχνονται στη μάχη για τη συνέχιση της πάλης. Σε αυτή την κατεύθυνση το ΠΑΜΕ έχει ήδη καλέσει όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις για κλιμάκωση με 24ωρη απεργία στις 17 Δεκέμβρη.

Ηδη, το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο προκήρυξε πανεργατική απεργία σε συντονισμό και με άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις για τις 17 του Δεκέμβρη. Ζητήματα αιχμής είναι το Ασφαλιστικό, οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και η εξασφάλιση σταθερής και μόνιμης εργασίας για όλους. Απεργιακές αποφάσεις έχουν πάρει επίσης το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής και το Σωματείο Γυμναστών - Προπονητών Ν. Αττικής.

Η κλιμάκωση του αγώνα της εργατικής τάξης είναι επιβεβλημένη για να αντικρουστεί η αντεργατική λαίλαπα αλλά και για να βγουν στο προσκήνιο οι σύγχρονες ανάγκες του εργάτη και της οικογένειάς του, να συγκεντρωθούν δυνάμεις στην κατεύθυνση της σύγκρουσης με την πολιτική που υπηρετεί την κερδοφορία των μονοπωλίων. Οπως ανέδειξε το ΠΑΜΕ μέσα και από τα προχτεσινά συλλαλητήρια, οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να έχουν καμία αυταπάτη, δε χωρά καμία αναμονή για τις προθέσεις και τους στόχους της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Αντίθετα, οι εργάτες έχουν ταξικό χρέος να ορθώσουν το ανάστημά τους και να πουν φτάνει πια. Να μην δεχτούν καμία νέα θυσία.

Την ίδια στιγμή, μέρα με τη μέρα επιβεβαιώνεται πόσο άρρηκτα δεμένη με την υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων είναι η πάλη για την αλλαγή του συσχετισμού δύναμης. Είναι χαρακτηριστικό ότι, στη χτεσινή πρώτη συνεδρίαση της νεοεκλεγμένης διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, «Αυτόνομη Παρέμβαση» αρνήθηκαν ομόφωνα την πρόταση των ταξικών δυνάμεων να συζητηθεί και να πάρουν απόφαση καταδίκης του «κοινωνικού διαλόγου» αλλά και να προκηρύξουν απεργία στις 17 Δεκέμβρη. Ωστόσο, οι φωνές καταδίκης του «κοινωνικού διαλόγου» - απάτη πληθαίνουν. Τα μέλη του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας, με απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης, ζητούν από τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και τη διοίκηση της ΓΣΕΕ να αρνηθούν τη συμμετοχή τους στον «κοινωνικό διάλογο» και να προκηρύξουν 24ωρη προειδοποιητική πανεργατική απεργία στις αρχές Δεκέμβρη. Οπως σημειώνουν στο ψήφισμά τους, σχετικά με τον «κοινωνικό διάλογο» που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, «οι κατακτήσεις του εργατικού κινήματος είναι αδιαπραγμάτευτες και δεν αποτελούν αντικείμενο κανενός είδους "παζαριού". Αλλωστε και με βάση τη μέχρι σήμερα εμπειρία όλων των εργαζομένων, οι κάθε μορφής "κοινωνικοί διάλογοι" αποτέλεσαν τους "δούρειους ίππους" για την άλωση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων της εργατικής τάξης».

Επίσης, ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ αρνήθηκαν χτες να γίνει συζήτηση για τις αντεργατικές εξελίξεις, μετά από αίτημα που κατέθεσαν οι ταξικές δυνάμεις στη γενική συνέλευση της Ενωσης Εργαζομένων στα Τελωνεία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Υπονομεύουν την πάλη των εργατών (2012-02-08 00:00:00.0)
Στους αγώνες η ελπίδα (2009-12-04 00:00:00.0)
Στη μάχη ρίχνονται οι ταξικές δυνάμεις (2006-11-28 00:00:00.0)
Τα συνδικάτα απαιτούν συνέχιση του αγώνα (2002-05-15 00:00:00.0)
Αποφασιστικά στην απεργία. (2001-05-10 00:00:00.0)
Προσκλητήριο για μαχητική απάντηση (1997-10-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ