Πέμπτη 26 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑ.Ο.Σ.
Ζητά επιπλέον μέτρα «σοκ» σε βάρος του λαού

Περίσσεψαν ο λαϊκισμός και η φιλομονοπωλιακή ρητορική στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου του Γ. Καρατζαφέρη

Μέτρα - σοκ σε βάρος του λαού εισηγείται ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης και για να δικαιολογήσει την πρόταση αυτή αναπαρήγαγε την τρομοκρατική προπαγάνδα του κεφαλαίου ότι «η χώρα πτώχευσε»... Οπως είπε σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου, «η χώρα έχει χρεοκοπήσει (...) όλα αυτά που παρακολουθούμε είναι ημίμετρα. Χρειάζεται, επαναλαμβάνω, ένα δυνατό σοκ»! Διεκδικώντας αναβαθμισμένο ρόλο στο χτύπημα των εργαζομένων, ζήτησε απ' το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα να κηρύξει «σιωπητήριο» και να αποδεχθεί «το φυσικό του μέγεθος κι όχι αυτό το οποίο πήρε υπέρμετρα τα τελευταία χρόνια, με τις ανοχές της κυβερνήσεως», να αποδεχτεί ότι «ένας αποφασίζει και αυτός είναι εκείνος που παίρνει την ψήφο του ελληνικού λαού, ανεξαρτήτως πώς την παίρνει»!

Ο Γ. Καρατζαφέρης υπερασπίστηκε τον «κοινωνικό διάλογο» και μάλιστα όπως είπε «τα μέτρα αυτά που προτείνει η κυβέρνηση είναι λίγα». Με μεγάλη δόση λαϊκισμού, είπε συγκεκριμένα: «Πρέπει όμως να συνειδητοποιήσουμε ότι αλλάξανε οι καιροί. Ακούω την ιστορία για την αύξηση των ορίων της συντάξεως. Ολοι θέλουμε να καθόμαστε. Ποιος θέλει να δουλεύει; Αλλά πρέπει να δούμε μια πραγματικότητα. Οταν αυτό θεσπίστηκε πριν από 30 - 35 χρόνια ο μέσος όρος ζωής ήταν 70. Τώρα είναι τα 80. Ποιος θα πληρώσει; Πρέπει να δουλέψουμε και πιο εντατικά και πιο σκληρά εάν θέλουμε να βγάλουμε την χώρα από το τέλμα».

Σε αντίθεση με τα αντιδραστικά μέτρα που πρότεινε σε βάρος του λαού, απέναντι στην πλουτοκρατία, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. εμφανίστηκε εξαιρετικά γενναιόδωρος. Ζήτησε να μην ελέγχονται οι καταθέσεις, να μην επεκταθεί το πόθεν έσχες, ώστε «τα μαύρα χρήματα να βγούνε έξω».

Απ' τη συνέντευξη Τύπου δεν έλειψε η αντιμεταναστευτική πινελιά. Ο Γ. Καρατζαφέρης στηλίτευσε εκ των προτέρων οποιαδήποτε σκέψη να δοθεί δικαίωμα ψήφου σε μετανάστες, λέγοντας «προσπαθώ να καταλάβω τι θα συμβεί αύριο το πρωί εάν εκλεγούν δεκαπέντε Αλβανοί δήμαρχοι (...) να διεκδικούν όλα αυτά (...) περί Τσαμουριάς», αλλά και κάθε σκέψη να αποδίδεται ιθαγένεια στα παιδιά μεταναστών που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα. Απείλησε δε το ΠΑΣΟΚ ότι αν προχωρήσει σε τέτοια μέτρα «εμείς είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε στην επίσπευση των εκλογών βάσει των δυνατοτήτων που δίνει το Σύνταγμα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ