Πέμπτη 26 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΕ
Κατάρτιση και ανταγωνιστικότητα

Η υπουργός Παιδείας θα πιστοποιήσει εκπαιδευτικά μαγαζιά ...μέσω ΕΕ

Το θέμα της «αμοιβαιότητας και ελέγχου της αυθεντικότητας της πιστοποίησης των υπηρεσιών εκπαίδευσης» θα θέσει η Α. Διαμαντοπούλου στο συμβούλιο των υπουργών Παιδείας που θα διεξαχθεί στις Βρυξέλλες σήμερα και αύριο. Με αυτά που λέει ότι θα θέσει στην ΕΕ η υπουργός, προσπαθεί να χρυσώσει το χάπι για την ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία της ευρωοδηγίας 36/05, η οποία θα έχει ως συνέπεια τη ντε φάκτο αναγνώριση των πτυχίων των κολεγίων που συνεργάζονται με ξένα πανεπιστήμια ως ισότιμα των πτυχίων των ελληνικών ΑΕΙ.

Στο συμβούλιο των υπουργών της ΕΕ, με βάση την ημερήσια διάταξη, θα συζητηθούν θέματα για τη διαμόρφωση της εκπαίδευσης και τη κατάρτιση ως το 2020, εστιάζοντας στη συνεχή εκπαίδευση και κατάρτιση με βάση τους διακηρυγμένους στόχους της ΕΕ. Ξεχωριστό θέμα θα αποτελέσει ο ρόλος του «τριγώνου της γνώσης», στο οποίο εντάσσονται η τριτοβάθμια εκπαίδευση, η έρευνα και η καινοτομία, όπου τονίζεται ο ιδιαίτερος ρόλος των επιχειρήσεων.

Χαρακτηριστικό των κατευθύνσεων είναι ότι σε έκθεση προόδου της Κομισιόν σχετικά με την εφαρμογή του προγράμματος «Εκπαίδευση και κατάρτιση 2010» τονίζεται ότι βασική πρόκληση είναι «η υλοποίηση της δια βίου μάθησης, αύξηση της κινητικότητας, μεγαλύτερο άνοιγμα της εκπαίδευσης και της κατάρτισης και προσαρμογή τους στις ανάγκες της αγοράς εργασίας». Θα συζητηθούν επίσης θέματα αριστείας, ποιότητας της εκπαίδευσης με βάση τα κριτήρια των επιχειρήσεων, η ανάγκη συνεχούς ελέγχου και κατάρτισης των εκπαιδευτικών και ζητήματα μαθητών μεταναστών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ