Παρασκευή 27 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΑΙΔΕΙΑ
1ο ΛΥΚΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Οι μαθητές διεκδικούν δωρεάν τα ξενόγλωσσα βιβλία...

...αλλά «έφαγαν» απουσία, επειδή δεν τα είχαν αγοράσει!

Διεκδικούν να παίρνουν όλα τα βιβλία τους δωρεάν και εισπράττουν... απουσίες και απειλές! Ο λόγος για τους μαθητές της Α' Λυκείου στο 1ο Γενικό Λύκειο Τρικάλων, που αρνούμενοι να πάνε να πληρώσουν και να αγοράσουν τα βιβλία των Αγγλικών από το εμπόριο, «έφαγαν» απουσίες στο μάθημα των αγγλικών και μάλιστα, όπως καταγγέλλουν, από τον ίδιο τον διευθυντή του σχολείου! Οι μαθητές που απαιτούν να μην επιβαρύνονται οι οικογένειές τους με το κόστος αγοράς των ξενόγλωσσων βιβλίων, απειλήθηκαν κιόλας ότι θα έχουν την ίδια «τύχη», θα καταγράφονται ως απόντες στο μάθημα δηλαδή, εφόσον δεν αγοράσουν το βιβλίο!

Θυμίζουμε ότι και σε άλλες πόλεις της Θεσσαλίας οι μαθητές είχαν προχωρήσει σε μαζικές κινητοποιήσεις απαιτώντας όλα τα βιβλία δωρεάν (κάτι που δε συμβαίνει με τα ξενόγλωσσα). Στο πλαίσιο αυτό και οι μαθητές της Α' Λυκείου του 1ου Λυκείου Τρικάλων είχαν εκδώσει σχετική ανακοίνωση καταγγελίας και απαιτούσαν δωρεάν χορήγηση των ξενόγλωσσων βιβλίων. Η δημοσιοποίηση της ανακοίνωσης στον Τύπο είχε ενοχλήσει τον Διευθυντή Αθ. Νάστα, ο οποίος σε δήλωσή του έκανε λόγο για επιχείρηση συκοφάντησης του σχολείου από τους διαμαρτυρόμενους μαθητές!

Υπενθυμίζουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος Διευθυντής απασχόλησε τον Τύπο. Πριν μερικά χρόνια, μεταξύ των άλλων, είχε αρνηθεί να διδάξει στο σχολείο του καθηγητής, γιατί «σχετιζόταν με το ΚΚΕ», είχε κλειδώσει τις πόρτες για να μη συμμετάσχουν οι μαθητές στις αντιπολεμικές διαδηλώσεις κατά του πολέμου στο Ιράκ το 2003, είχε συντάξει και ...κανόνες μαθητικής συμπεριφοράς και είχε αποβάλει τον αντιπρόεδρο του δεκαπενταμελούς και μέλος της ΚΝΕ, επειδή πρωτοστάτησε σε κινητοποίηση ενάντια στη χορηγία από επιχειρηματίες για τη δημιουργία βιβλιοθήκης στο σχολείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ