Παρασκευή 27 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΧΟΡΤΙΑΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Απαιτούνται άμεσα 8 σχολεία

Κινητοποίηση στη νομαρχία έκαναν χτες γονείς και μαθητές

Την άθλια κατάσταση που ζουν καθημερινά στα σχολεία τους, αναπαράστησαν οι μαθητές, στήνοντας σκηνές στο δρόμο...

Motion Team

Την άθλια κατάσταση που ζουν καθημερινά στα σχολεία τους, αναπαράστησαν οι μαθητές, στήνοντας σκηνές στο δρόμο...
Κινητοποίηση έξω από τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης, συμβολικό αποκλεισμό του κτιρίου της και δίωρο αποκλεισμό των δύο λωρίδων κυκλοφορίας της οδού Β. Ολγας πραγματοποίησαν χτες το πρωί εκατοντάδες μαθητές και γονείς από τα σχολεία του Δήμου Χορτιάτη απαιτώντας την επιτάχυνση των διαδικασιών για την επίλυση του προβλήματος σχολικής στέγης που αντιμετωπίζει η περιοχή. Παράλληλα, διεκδικούν τη συντήρηση των παλαιών κτιρίων, την κάλυψη των αναγκών σε υλικοτεχνική υποδομή, κάλυψη των αναγκών σε διδακτικό προσωπικό με μόνιμους εκπαιδευτικούς, αλλά και μόνιμο προσωπικό τραπεζοκόμων, σχολικών φυλάκων και καθαριστριών σε όλα τα σχολεία.

Την άθλια κατάσταση που ζουν καθημερινά στα σχολεία τους αναπαράστησαν οι μαθητές, στήνοντας τέσσερις σκηνές στο δρόμο. Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των 19 σχολείων του Δήμου Χορτιάτη καταγγέλλουν ότι εξαιτίας της ανεπάρκειας σχολικών υποδομών οι μαθητές αναγκάζονται να κάνουν μαθήματα σε ενοικιαζόμενα μαγαζιά, σε υπόγεια και αίθουσες 6 τ.μ., σε κοντέινερ και προκατασκευασμένες αίθουσες, ενώ τα τμήματα είναι υπεράριθμα και τα προαύλια ανύπαρκτα.

Οπως ανέφεραν, στο Δήμο Χορτιάτη απαιτείται άμεσα η ανέγερση 8 σχολικών διδακτηρίων. Επίσης, κατήγγειλαν την αναιτιολόγητη καθυστέρηση στις εργασίες αποπεράτωσης των κτιρίων που θα στεγάσουν τα λύκεια των Δημοτικών Διαμερισμάτων Ασβεστοχωρίου και Φιλύρου αλλά και την κωλυσιεργία στην εκπόνηση των μελετών για την ανέγερση δύο σχολείων στο ΔΔ Εξοχής.

Γονείς και μαθητές δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι να δρομολογηθούν οι λύσεις που θα δώσουν τέλος στο οξύτατο πρόβλημα σχολικής στέγης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ