Παρασκευή 27 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Εχθρικοί «κανονισμοί» συνείδησης

Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα, στις 9.30 το πρωί, πραγματοποιεί το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών στο 4ο Γυμνάσιο Νέου Ηρακλείου

Οι εξελίξεις στα σχολεία είναι εχθρικές για τη νεολαία. Στόχος τους είναι να μάθει ο μαθητής να ζει και να δουλεύει υπάκουος, πειθαρχικός και υπομονετικός απέναντι σε κάθε εξουσία.

Τα παραπάνω επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, με αφορμή τον αντιδραστικό «εσωτερικό κανονισμό» που φτιάχτηκε στο 4ο Γυμνάσιο Νέου Ηρακλείου και που αποκάλυψε ο «Ριζοσπάστης» το περασμένο Σάββατο (21/11/2009). Σήμερα, στις 9.30 το πρωί, αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στο συγκεκριμένο σχολείο.

«Βλέπουμε τους περίφημους "εσωτερικούς κανονισμούς σχολείων" να ξεπηδούν σε διάφορα σχολεία και να επιβάλλουν όρους που φτάνουν απ' το πώς θα ντύνονται οι μαθητές, μέχρι και το ότι απαγορεύεται το διάβασμα μέσα στο σχολείο και ο δανεισμός σε ένα συμμαθητή του ακόμα κι ενός λογοτεχνικού βιβλίου. Οι κανονισμοί αυτοί θέλουν να βάλουν σε γύψο τη μαθητική αγωνιστικότητα. Σαν να μην έφταναν αυτά, ανασύρεται η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που είχε ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ και με βάση την οποία έστειλαν στον εισαγγελέα 16χρονα παιδιά σε πολλές περιπτώσεις σχολείων και πόλεων. Βλέπουμε σε κάποια σχολεία να ανατίθεται ρόλος "αστυνόμου" σε μαθητές, κυρίως εκλεγμένους στα δεκαπενταμελή», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών καλεί τους εκπαιδευτικούς να αντισταθούν και να μην υποκύψουν σε τέτοιου είδους μεθοδεύσεις, καθώς «ο ρόλος του "εγκαλούντος" ανατίθεται σε πολλές περιπτώσεις σε εκπαιδευτικούς και ιδιαίτερα σε κάποιους διευθυντές σχολείων. Μέχρι τώρα είδαμε κάποιους διευθυντές να καλούν τον εισαγγελέα για τις καταλήψεις. Είδαμε διευθυντές να καλούν τους γονείς να βάλουν φρένο στο δίκαιο αγώνα των παιδιών τους. Ακόμα και να καλούν τους γονείς να καρφώσουν τα παιδιά τους (Ζάκυνθο) ή να καλούν τα ίδια τα παιδιά να καρφώνουν τους συμμαθητές τους. 'Η ακόμα και να βάζουν μάθημα την ώρα που γιορτάζεται το Πολυτεχνείο (Λάρισα). Η επιχείρηση ενσωμάτωσης και τρομοκράτησης του μαθητικού κινήματος δε θα περάσει», τονίζει το ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ